İzmir'deki cinayet

İzmir'deki cinayet

 Bornova ilçesinde, tartıştığı eniştesini av tüfeğiyle öldürdüğü için müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya “kasten öldürme” suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Ercan Genç, ölen kişinin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

İşsiz olduğunu, zaman zaman ablasından harçlık aldığını söyleyen sanık, olay günü eniştesinin “sen bu evden hala gitmedin mi?” diyerek üzerine yürüdüğünü, odaya gidip sinirinin yatışmasını beklemesine rağmen küfürlere devam ettiğini, odadan çıkarak elindeki av tüfeğiyle üç el ateş ettiğini anlattı.

Sanık Ercan Genç, “Böyle olmasını ben de istemezdim. Çok pişmanım. Verilecek cezaya razıyım, mahkemenin takdirine bırakıyorum” dedi.

Mahkeme, sanığı önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından duruşmalardaki iyi hali gerekçesiyle bu cezayı 25 yıla indirdi.

Genç, kararın açıklanmasının ardından jandarma tarafından cezaevine götürüleceği sırada, öldürdüğü eniştesi Mehmet Yeşil'in annesi ve kardeşine dönüp “Allah belanızı versin sizleri de öldüreceğim” diye bağırdı. Mahkeme heyeti, bunu sözleri de duruşma zaptına geçirdi.

İzmir'de 31 Ocak 2013 tarihinde Ercan Genç, para isteyip olumsuz yanıt aldığı eniştesi Mehmet Yeşil'i, av tüfeğiyle 3 el ateş ederek öldürmüştü.