İzmir'deki FETÖ darbe girişimi soruşturmasında 15 tutuklama

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 18 şüpheliden, aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ın da bulunduğu 15 asker tutuklandı.
İzmir'deki FETÖ darbe girişimi soruşturmasında 15 tutuklama

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 18 şüpheliden, aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ın da bulunduğu 6 albay, 4 yarbay, bir binbaşı, bir yüzbaşı, bir üsteğmen, bir teğmen ve bir astsubayın bulunduğu 15'i tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 8 askeri hakim, 3 kurmay albay, 7 albay, 5 yarbay, bir kurmay pilot binbaşı, 2 binbaşı, 3 yüzbaşı, 2 üsteğmen, 2 teğmen, 5 astsubay, 3 uzman çavuş ve bir onbaşı, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, cumhurbaşkanına suikast" suçlamalarıyla adliyeye getirildi.

Savcılıkça sorgulanan 19 askeri personelden komutan şoförü onbaşı E.Y. serbest bırakılırken, diğerleri tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan şüphelilerden, aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas, Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, Güney Deniz Saha Harekat Başkanı Kurmay Albay Malik Karahan, 2. Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Bülent Eryılmaz, albay Ramazan Gençer, Albay Ali Can Özcan, Albay İlsev Hazır, Yarbay Akif Açıkgöz, Yarbay Arif Özsoy, Yarbay Faik Baran, Binbaşı Orhan Demir, Yüzbaşı Kadir Silay, Üsteğmen Yasin Yılmaz, Teğmen Süleyman Kayıbaşı, Astsubay Emre Karayer'in de bulunduğu 15'i tutuklandı.