Jandarma TSK'dan ayrılıyor

Başbakan Davutoğlu, bugün AK Parti grup toplantısında yeni güvenlik paketinin detaylarını açıkladı. Davutoğlu, "Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak ve kıyafetleri değişecek" dedi.
Jandarma TSK'dan ayrılıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup konuşmasında, dün akşam saatlerinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının sonuçlarını açıkladı. Buna göre; Hükümet, 36 kişinin öldüğü Kobani'ye destek eylemleri sırasında çıkan olayların ardından bir güvenlik paketi hazırlamaya karar verdi.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK İÇİŞLERİ'NE BAĞLANACAK

"Bu çerçevede çok önemli bir adım atıyoruz, devrim" diyen Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları'nun atamalarının doğrudan İçişleri'ne bağlanacağını açıkladı. Şimdiye kadar, İçişleri'ne bağlı olan Jandarma'da TSK içinde düzenlemeler yapılıyordu. Askeri konular hariç, bütün diğer konularda yetkiler İçişleri Bakanı ve Bakanlığı'na verilecek.

JANDARMA ÖZEL KIYAFET GİYECEK

Jandarmalar ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın tayin edeceği özel bir kıyafet giyecekler. Bu alanda hem idari işleyiş bakımından hem de toplumsal görünürlük bakımından demokratik sivil hayatın daha yakın unsurları halinde çalışmaya devam edecekler.