Japonya Başbakanı Abe'den Putin'e çağrı

Japonya Başbakanı Abe, "Vladimir (Putin), biz seninle aynı neslin insanlarıyız. Gel cesaret gösterip sorumluluk alarak zorlukları aşalım ve 70 yıldır devam eden bu anormal duruma bir nokta koyalım" dedi.
Japonya Başbakanı Abe'den Putin'e çağrı

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Japonya-Rusya ilişkilerindeki mevcut sorunlara nokta koyarak yeni bir sayfa açmaya çağırdı.

Vladivastok şehrinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumunda konuşan Abe, Rusya ve Japonya arasında devam eden Kuril Adaları'nın aidiyet sorunu ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında bu nedenle imzalanmayan barış anlaşması konularına değindi.

Abe, kendisinin ve Putin'in barış anlaşması konusunda farklı pozisyonlara sahip olduğunu belirterek, "Ancak böyle devam edersek onlarca yıl daha bir sonuç elde edemeyiz. Vladimir, biz seninle aynı neslin insanlarıyız. Gel cesaret gösterip sorumluluk alarak zorlukları aşalım ve 70 yıldır devam eden bu anormal duruma bir nokta koyalım. Birlikte Rusya-Japonya ilişkilerinde bir 70 yıl daha sürecek yeni bir dönem açalım" dedi.