Judoda hedef olimpiyatta altın madalya

Judoda hedef olimpiyatta altın madalya

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, judo branşında 3'ü kadın 4 sporcuyla katılacakları 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda hedeflerinin altın madalya olduğunu söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi'nde, Kazdağları'nın eteklerindeki bir otelde kamp yapan Judo Kadın Milli Takımı'nı ziyaret eden Fatih Uysal, Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek 48 kiloda Avrupa üçüncüsü Dilara Lokmanhekim, 63 kiloda grand slam dünya üçüncüsü Büşra Katipoğlu ve artı 78 kiloda büyüklerde Avrupa şampiyonu Kayra Almira Sait'e, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başarı dileklerini içeren imzalı mektubunu teslim etti. 

Başkan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judoda kadın sporcuların Kazdağları'nda, erkek judocu Bekir Özlü'nün ise Kocaeli Kartepe'de kamp yaptığını belirtti.

Söz konusu kampların ay sonuna kadar devam edeceğini belirten Uysal, daha sonra İspanya'da 10 gün kamp yapacak millilerin son hazırlıklarını ise İstanbul'da tamamlayacağını bildirdi. 

Uysal, sporcuların performansının her geçen gün arttığına vurgu yaparak, "Ümit ediyoruz ki, en iyi şekilde hazırlanırlar ve Rio'da en iyi performanslarını gösterirler." diye konuştu.

 

- "Gönlümüzden geçen altın madalya"

 

Rio Olimpiyat Oyunları'nda hedeflerinin madalya olduğunu anlatan Fatih Uysal, şöyle konuştu:

 

"Biz baştan beri 5 sıklette olimpiyata katılıp, madalya almayı düşünüyorduk. 7 sporcumuz kota aldı ama bunların 4'ü katılıyor. 3'ü diğerleriyle aynı sıklette olduğu için olimpiyatlara gidemeyecek. Madalyanın rengini bu sporlarda kestirmek zor. Tabii gönlümüzden geçen altın madalya kazanmak. Sporcularımız gerçekten çok iyi hazırlandılar. 2 senelik süreçten buraya geliyorlar."