Juncker: Brexit’i savunanlar hüzünlü kahramanlar haline geldi

AB Komisyonu Başkanı Juncker, sert tartışmaların yaşandığı AP Genel Kurulunda, "Dün Brexit’i savunan parlak kahramanlar, bugünün hüzünlü kahramanları haline geldi." dedi.
Juncker: Brexit’i savunanlar hüzünlü kahramanlar haline geldi

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı (Brexit) ve geçen hafta Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesinde varılan kararlar ele alındı. Sert tartışmaların yaşandığı oturumda karşılıklı suçlamalar dikkati çekti.

AB Başkanı Jean-Claude Juncker, yaptığı konuşmada, İngiliz liderler Boris Johnson ve Nigel Farage’ın referandum sonrası aldıkları kararlara ilişkin, "Dün Brexit’i savunan parlak kahramanlar, bugünün hüzünlü kahramanları haline geldi. Gerçek vatanseverler zor dönemlerde istifa etmezler." dedi.

"Fareler gibi davranıyorlar"

AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt ise İngiltere'deki referandum sonrası yaşananları, "Cameron, Johnson ve Farage batan gemiyi terk eden fareler gibi davranıyorlar." şeklinde değerlendirdi.

AB’nin gereksiz ve basit işlerle uğraştığını öne süren Verhofstadt, sokaktaki halkın isteklerine kulak verilmediğini söyledi.

"Saçma sapan teklifler ortaya atılıyor"

Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen ise AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’un "Avrupa medeniyetinin çökebileceğinden" bahsettiğini ama gerçek yüzlerinin referandum sonrası ortaya çıktığını belirtti. Le Pen, "Gençlerin 2 kez oy kullanması, yaşlılara oy yasağı getirilmesi gibi saçma sapan teklifler ortaya atılıyor. Ya köklü bir değişime uğrayacak veya yok olacaksınız." dedi.

"Kıskançsınız"

AP üyesi Janice Atkinson da İngiltere’yi AB’den çıkarmak için oy aldığını ve referandumda hayır oyu veren yüzde 52’lik kesimi temsil ettiğini belirterek, "Bizim İngiliz Milletler Topluluğumuz var. Kraliçemiz bu ülkelerin hepsinin başındadır. Siz buna sahip olmadığınız için kıskançsınız." şeklinde konuştu.