Juncker’den Yunanistan’a son dakika teklifi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in son anda sunduğu çözüm önerilerini bazı değişiklikler yapılması koşuyla kabul ettiği belirtildi.
Juncker’den Yunanistan’a son dakika teklifi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in son anda sunduğu çözüm önerilerini bazı değişiklikler yapılması koşuyla kabul ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Çipras, Avrupa kurumlarıyla son anda anlaşma sağlanması için, Juncker’e kreditörlerin son teklifi temelinde Yunanistan’ın finasman sorununa çözüm getirecek kalıcı bir çözüm içeren karşı bir teklifte bulundu.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, başbakanlık konutunda gün boyunca ekonomi kurmaylarıyla gerçekleştirdiği toplantıların ardından Juncker’i telefonla arayan Çipras’ın, Yunanistan’ın kalkınma programının uzatılması ve anlaşmada borcun yeniden müzakere edileceğine değinilmesi koşuluyla anlaşmayı görüşmeyi kabul ettiği belirtildi.

Haberlerde, Çipras’ın, Juncker’in teklifini SYRIZA içerisinden anlaşma olması yönünde gelen baskılar ve halk oylaması açıklamasının ardından ülkenin içine girdiği dramatik ekonomik durum nedeniyle kabul etmek zorunda kaldığı ifade edilirken, Avrupalı kurumların Atina’nın son andaki bu teklifini değerlendirmeyi kabul etmeleri durumunda, akşama kadar bir anlaşma sağlanması için Çipras’ın önce Berlin’e daha sonra da Brüksel’e gideceği belirtildi.

Bu arada, Yunanistan başbakanlık bürosundan yapılan açıklamada, Başbakan Çipras’ın bugün Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ile telefon konuşmaları gerçekleştirdiği bildirildi.