'Kaç İsmail' hayal çıktı

'Kaç İsmail' hayal çıktı

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, güvenliğin sağlanamaması nedeniyle ara verdiği sorgu işlemine tekrar başladı. CHP milletvekili Mahmut Tanal, hakim İsmail Çiçek'in bir polise 'Kaç İsmail' dediğini iddia etmişti ancak bu iddia tamamen hayal çıktı. Sorgu hakimi güvenliği sağlayan İsmail isimli polisi odasına çağırdığı ve amirine ulaştırılmak üzere bir evrak teslim etti. Bu sırada avukatların izinsiz içeriye girmesiyle hakim İsmail isimli polisi dışarı çıkardı. Avukatlar 'bu Mit ajanı baskı için burada' diyerek karşı propaganda yapmaya başladığı ifade edildi.

 

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusuluk" soruşturması kapsamında tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 49 kişinin sorgu işlemi başladı.

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre, "casusluk" soruşturması kapsamında 22 Temmuz'da saat 02.00'de ilk şüpheli gözaltına alındı. 26 Temmuz 02.00'de gözaltı süreleri dolan şüpheliler için yol süreleri de eklendi.

Savcılık, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından gece saat 02.05'te dosyayı nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. Buna göre şüpheliler, gözaltı süreleri tamamlanmadan mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi hakim, sevk edilen sanık sayısının ve klasörlerin fazlalığı nedeniyle öğle saatlerine kadar dosyayı inceledi.

Daha sonra, 49 kişinin kimlik tespitini yapan hakimlik, şüpheli avukatlarının usule ilişkin itirazlarını aldı. Hakimlik, delillerin gösterilemediği ve suçlamaların anlatılmadığı şeklinde usule ilişkin yapılan itirazları reddetti.

Salonda yaşananlar üzerine sorguya ara verildi

Ardından, mahkemede bulunan bazı avukatların sıradışı talepleri oldu. Bu taleplerin reddedilmesi üzerine bütün avukatlar duruşma salonunu basarak hakimi iş yapamaz hale getirdiler. Salonda tartışmaların artması ve duruşmanın yapılamaz hale gelmesi nedeniyle hakim duruşmaya ara verdi.

Şüpheliler, avukatlarının, gözaltı sürelerinin dolduğu şeklinde yanlış bilgilendirilmesi üzerine, adliye binasından çıkmak için C kapısının önüne kadar gelerek oturma eylemi yaptı.

Daha sonra, nöbetçi hakimlik durumu tutanak altına alırken, şüpheliler de nezarethaneye alındı.

Avukatlar yanlış bilgi verdi

Bu sırada bir kısım şüpheli sorguya katılmak istemediğini belirtirken, bazı şüpheli avukatları müvekkillerinin sorguya katılmak istediklerini bildirdi.

Adliyedeki güvenliğin sağlanmasının ardından nöbetçi hakimlikteki sorgu işlemine başlandı.

Nezarethaneden tek tek mahkeme salonuna alınan şüphelilere, hakim huzurunda beyanda bulunup bulunmayacakları sorulacak. Beyanda bulunmak isteyenlerin ifadeleri alınacak.

Kaç İsmail hayal çıktı

Bu olaylardan sonra CHP milletvekili Mahmut Tanal sorgu savcısının odasında bulunan İstanbul Terörle Mücadele biriminde görevli bir polis hakkında hakim İslam Çiçek'in 'Kaç İsmail' dediğini iddia etmişti. Bu iddia ise tamamen hayal çıktı. Çünkü 'Kaç İsmail' denilen kişi Terörle Mücadele biriminde görevli bir polis memuru olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK: SABAH