'Kaçak kedilere' sıcak yuva

Edirne'de Ayşen Seçkin isimli hayvan sever yurttaş, yurda kaçak sokulmak istenirken yakalanan 15 kediye, açık artırmayla satılacakları güne kadar evinde bakacak.
'Kaçak kedilere' sıcak yuva

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısına gelen Ukrayna plakalı otomobilde yapılan arama sonucunda, yurdakaçak sokulmak istenen 15 cins yavru kediye el konuldu.

Yavru kedileri, Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) yediemin olarak geçici sahiplendi.

Kedileri evine alan EDHAYKO Başkan Yardımcısı Ayşen Seçkin, 15 kedi için özel ısıtma sistemi kurduğu kapalı balkonunu barınak haline getirdi.

Açık artırmayla satılacakları güne kadar kedilere evinde bakacağını dile getiren Seçkin, Pet Shop'lardan hayvan alınıp satılmaması gerektiğine dikkati çekti.

"Onlar doğada daha mutlu"

Amaçlarının baygın ve bakımsız, zor koşullarda satılmak için uzak mesafelerden taşınan canları yaşatmak olduğunu belirten Seçkin, bu nedenle 15 yavruyu evine aldığını anlattı.

Seçkin, "İnsanların talebi olmasa kediler de kaçakçıların eline düşmez, talep olmasa bu canlar alınıp satılır mı? İnsanlar lütfen bundan vazgeçsin, hayvanlar satılmasın. Onlar doğada daha mutlu. Kaloriferli balkonda bakıyorum, ne zamana kadar bilmiyorum aka sorun da değil. Bunu bir maddi karşılık için de yapmıyorum. Herkes hayvanları sevse bu sorunların hiçbiri yaşanmaz." diye konuştu.

Tasfiye Yönetmeliğine göre kediler açık artırmayla satışa çıkarılacak.