Kaçırdıkları kişiler için defter tutmuşlar

Ege denizinde kaçakları taşıyan teknenin batması olayına ilişkin soruşturmada şebekenin bu işlerden elde ettiği 5,5 milyon avro ve 2,3 milyon dolar ile kaçakların bilgilerinin yer aldığı 18 defter ele geçirildi.
Kaçırdıkları kişiler için defter tutmuşlar

Menderes ilçesi açıklarında, yasa dışı sınır geçişi yapmak isteyen kaçakları taşıyan teknenin batması ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayıyla ilgili yürütülen operasyonda gözaltına alınan 2'si Suriye uyruklu 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, olayın ardından yasa dışı sınır geçişi organizasyonunu yürüten şebekeye yönelik çalışma başlatan İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, MİT Bölge Başkanlığı ekiplerinin desteğiyle elde edilen bilgiler doğrultusunda düzenlediği operasyonlarda N.K, A.K. ve Suriye uyruklu T.Y. ile F.S'yi gözaltına alındı. 

Şebekenin kasası olduğu bildirilen A.K'nin evinde, son 4 aydaki yasa dışı sınır geçişi organizasyonlarından elde edildiği bildirilen 5,5 milyon avro, 2,3 milyon dolar nakit, organizasyonlarla yasa dışı geçişleri sağlanan kişilerin isimleri ve bu kişilerden yapılan tahsilat bilgilerinin yer aldığı 18 defter ele geçirildi.

Gözaltındaki N.K, A.K, T.Y. ve F.S. sorgularının ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Menderes Adliyesi'ne sevk edildi.

Olay

Menderes ilçesinin Ürkmez ve Gümüldür Beldeleri açıklarındaki Tavşan Adası yakınlarında 15 Nisan günü yaşanan olayda Mariah isimli teknenin batması sonucu yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 1 kız çocuğu ve annesinin de aralarında olduğu 8 Suriyeli'nin cesedine ulaşılmış, 4 kişi de sağ olarak kurtarılmıştı.