KADEM Nevşehir Temsilciliği açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Nevşehir İl Temsilciliğinin açılış töreni yapıldı.
KADEM Nevşehir Temsilciliği açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Nevşehir İl Temsilciliğinin açılış töreni yapıldı.

İlk program dernek binasında gerçekleştirilirken, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz açılış kurdelesini keserek, binada incelemede bulundu. Nevşehir Temsilciliği Yönetim kurulu üyeleri ile biraraya gelen Yılmaz, çalışmalarında başarılar diledi. Program daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki (NEVÜ) yerleşkesindeki Tafana Restauranta devam etti.

KADEM İl Temsilcisi İlkay Akün, burada yaptığı konuşmada, Nevşehir'deki tüm kadınların tolumsal statüsüde güç kazanması amacıyla çalışmalar yapacaklarını söyledi. Hazırladıkları proje ve faaliyetler ile şehire değer katmak için çaba göstereceklerini belirten Akün, "Kadına yönelik toplumsal farkındalığın artırılması ile hayatın her alanında kadın statüsünü yükseltecek imkan ve fırsatların önünün açılması amacıyla çalışmalarımız sürecek. Bize bu çalışmalarımızın en başından beri destek veren milletvekilimiz Açıkgöz'e, Çat Belediye Başkanı Kmail Furu'ya, Valimiz İlhami Aktaş'a rekötrümüz Mazhar Bağlı ve tüm destek verenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz da, Nevşehir'de açılan temsilciliği ülke genelinde 36. KADEM şubesi olduğunu belirterek, Akün ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Yılmaz, "KADEM, kurulduğu günden beri ulasal ve uluslararası dzeyde ses getiren, dikkat çeken birçok başarıya imza atmıştır.KADEM olarak, iş hayatı, siyaset ve toplumda kadınların güçlenmesini hedefliyoruz. Bu amaçla söylem ve politika üretip, projeler yürütüyoruz. Kadının güçlü olması, donanımlı ve eğitimli olması kendine fayda üretmekle birlikte ailesine ve çevresine fayda getirir. Bizim bir şiarımız var, kadın güçlü olacak ki, aile güçlü olsun. Ailenin güçlü olduğu yerde toplum, ekonomi, siyaset, bürokrasi güçlü olur, bunların güçlü olduğu yerde ise devlet güçlü olur" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise "Bulunduğumuz coğrafya Anadolu, anadan gelir, kadından gelir. Kadınlar bizim başımızın tacıdır. STK'ların ne kadar önemli ve gerekli olduklarını biliyoruz. KADEM, şehirdeki kadınların dayanışmasına birlikte hareket etmelerine ve onların dertlerine çare olabilmesine vesile olacaktır. Kadınlar başımızın tacı, cennetin anahtardır" dedi.

Konuşmaların ardından, Hafız Mahmut Sami Kemikkıran tarafından dua edildi ve burada oluşturulan platformda katılımcılar ve KADEM Başkanı Yılmaz tarafından açılış kurdelesi kesildi.

KADEM Nevşehir Temsilciliği açıldı

KADEM Nevşehir Temsilciliği açıldı

KADEM Nevşehir Temsilciliği açıldı

KADEM Nevşehir Temsilciliği açıldı

İHA