KADEM'den "15 Temmuz Darbe Girişimi" paneli

Kadın ve Demokrasi Derneği Ankara Temsilciliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığını bir panel düzenleyecek.
KADEM'den "15 Temmuz Darbe Girişimi" paneli

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara Temsilciliği, "15 Temmuz Darbe Girişimi" konulu panel gerçekleştirecek.

KADEM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Eylül 2016 Cumartesi günü TOBB ikiz kuleler konferans salonunda yapılacak "15 Temmuz Darbe Girişimi" paneline sivil toplumakademimedya ve siyaset dünyasından çok sayıdadavetli katılacak.

Panel, darbe girişimini önleyen ve o gece yaşanan kahramanlık hikayesinde büyük bir yere sahip kadınların verdiği mücadeleyi anlatan "Tanklardan Güçlü Kadınlar" adlı videonun gösterimiyle başlayacak.

KADEM Ankara Temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın açılış konuşmalarını takiben panel, KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz moderatörlüğündeki oturumlarla devam edecek.

"Darbe Girişimine Medyanın ve Uluslararası Kamuoyunun Bakışı" ve "FETÖ'nün Tarihi, Dini ve Psikolojik Zeminsizliği" konuları ele alınacak.

Programda ayrıca, 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin bağımsızlığını, birliğini, demokrasisini hedef alan terör saldırısının ve bu saldırıya karşılık vermek için topa, tanka, tüfeğe karşı bedenini siper eden vatandaşların hikayelerinin yer aldığı ve Anadolu Ajansının işbirliğiyle hazırlanan fotoğraf sergisi de açılacak.