Kadıköy Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi açıldı

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu:- "Siz İstanbul'da nefes alabildiğiniz, haklarınızın yöneticileriniz tarafından da korunduğu, çocuklarımızın şu andaki gibi mutlu olduğu bir ilçede yaşıyorsunuz"- Kadıköy Belediye Nuhoğlu: - "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Eğer
Kadıköy Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi açıldı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesi, Halis Kurtça Kültür Merkezi'ni yeniden tasarlayarak Çocuk Kültür Merkezi haline getirdi.

Çocuk dostu bir mimari yaklaşım ve çocuk bakış açısına göre planlanmış mekan kullanımının esas alındığı merkez, çocuk etkinlik, eğitim ve yaşam merkezi olarak kapılarını açtı.

Açılışa, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, il başkanlığına seçilmesinin ardından ilk açılışını çocukları düşünen ve çocukları önceleyen bir etkinlikle yapmış olmasının kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Kaftancıoğlu, "Kadıköy'de çocuklarımız şanslı. Tüm Kadıköylüler şanslı. Siz İstanbul'da tek opera salonu olan bir ilçede yaşıyorsunuz. Siz İstanbul'da nefes alabildiğiniz, haklarınızın yöneticileriniz tarafından da korunduğu çocuklarımızın şu anda olduğu gibi mutlu yaşadığı bir ilçede yaşıyorsunuz. Ama bizler ne yazık ki Türkiye'de çocuklarımızın çaresizlikten okullarda yandığı, istismar edildiği ve ülkenin birçok yerinde çocuklarımızın haklarının değil hatırlanması, mağdur edildiği bir siyasi iklimde yaşıyoruz. O zaman bize burada çok daha büyük görev düşüyor." dedi.

Çocuklara da seslenen Kaftancıoğlu, "Sevgili çocuklar sizler, Türkiye'nin geleceği, aydınlık yüzlerisiniz. Ne zaman ki Türkiye'deki bütün çocuklar sizin kadar şanslı olduğunda biz de artık görevimizi yapmış sayılacağız ve buralardaki yerlerimizi gönül rahatlığı ile sizlere bırakacağız." şeklinde konuştu.

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu da "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Eğer biz gelecekten hayal kuran, düşünen, tasarlayan yeni nesiller yaratabilirsek, güçlü Türkiye'yi yaratabiliriz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaftancıoğlu, Nuhoğlu ve çocuklar kurdele keserek Çocuk Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı, daha sonra merkez gezildi.

Merdivenköy Mahallesi'nde yer alan ve ortak alanlar, seyirci koltukları, kafeterya menüleri, sergileme ekipmanlarının da çocuklara göre düzenlendiği merkezde, 155 kişilik gösteri salonu olan bulunuyor.

Kaynak: