Kadıköy’de parçalanmış ceset vahşetinde müebbet istemi

Kadıköy'de bir çöp konteynerinde bulunan iki bacağın ardından ortaya çıkan cinayete ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.
Kadıköy’de parçalanmış ceset vahşetinde müebbet istemi

Kadıköy'de bir çöp konteynerinde bulunan iki bacağın ardından ortaya çıkan cinayete ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Vahşete ilişkin 3'ü tutuklu 4 kişi hakkında yürütülen soruşturmada 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 8'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Kadıköy'de çöp konteynerinde bulunan kesik iki bacakla ortaya çıkan vahşi cinayete ilişkin 3'ü tutuklu, biri firari 4 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında öz amcasını silahla ateş ederek öldüren ve bıçakla parçalayan Fahrettin Öztürk ile ona yardım eden Ferhat Yılmaz hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme', "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 8'er yıla kadar hapis cezası isteminde bulunuldu. Diğer 2 sanığın ise "suç delillerini yok etme, gizleme ve ya değiştirme" suçundan 5'er yıla kadar hapsi istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 26 Şubat 2019 tarihinde Başakşehir'de meydana gelen olayda Fahrettin Öztürk'ün yanında işçi olarak çalışan amcası Rıfat Rıza Öztürk (55) ile olay günü kendisine tavrından dolayı tartıştığı anlatıldı. İddianamede ayrıca Fahrettin Öztürk'ün Ferhat Yılmaz ile ortak karar alarak öldürme kararını aldıkları da aktarıldı.

"Parçalara ayırmışlar"

İddianamenin devamında "Fahrettin Öztürk, Ferhat Yılmaz'dan temin ettiği silah ile iş yerinin banyo kısmında abdest alan amcası Rıfat Rıza Öztürk'e silahla ateş etti. Amca Rıfat Rıza Öztürk yere düştü. Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz, ölümünden emin olamadıkları Rıfat Rıza Öztürk'ün bıçakla boğazını kesti. 2 şüpheli gerçekleştirdikleri öldürme eyleminin delillerini gizlemek amacıyla Rıfat Rıza Öztürk'ün kafasını bedeninden, kollarını dirseklerinden, bacaklarını da diz kapağından olmak üzere vücudundan ayırdı" denildi.

"Parçalar valize ve poşete yerleştirilmiş"

Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz'ın cesedi parçalara ayırdıktan sonra valize ve poşete koyduklarının aktarıldığı iddianamede maktulün vücut parçalarını valizden çıkartarak viyadükten aşağıya atıldığı açıklandı. İddianamede yaşanan olayın ardından Ferhat Yılmaz ile Fahrettin Öztürk'ün lokale gittiği ve burada bulunan Fatih Demir ve Turgut Kundakçı yaşanan olayı öğrendiğine de yer verildi. Delilleri gizleme konusunda Fatih Demir ve Turgut Kundakçı'nın 2 sanığa yardım ettiği de iddianamede yer buldu.

4 şüphelinin maktule ait kol, bacak ve kafa kısmı ile kıyafetlerini ayrı ayrı poşetleyerek araca yüklendiği ayak parçalarının Kadıköy'deki bir konteynera diğer parçaları da farklı bir çöp konteynerine atıldığı da iddianamede açıklandı.

Savcılık hazırladığı iddianamede, tutuklu olan şüpheliler Fahrettin Öztürk (32) ile Ferhat Yılmaz (37) hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme', "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1.5 yıldan 8'er yıla kadar hapis cezası talep etti.

Tutuklu şüpheli Fatih Demir (29) ve hakkında yakalama kararı bulunan Turgut Kundakçı'nın (26) ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapisleri istendi.

Şüphelilerin önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

İHA