Kadın milli hentbolcular tarih yazmak istiyor

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup 5. maçında yarın Rize'de Danimarka'yı ağırlayacak A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın antrenörü Hikmet Vurgun, bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
Kadın milli hentbolcular tarih yazmak istiyor

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup 5. maçında yarın Rize'de Danimarka'yı ağırlayacak A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın antrenörü Hikmet Vurgun, bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Vurgun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Rize'de tarih yazmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Elemelerde Rusya, Danimarka ve Portekiz'in bulunduğu grupta yer aldıklarını hatırlatan Vurgun, "Yarın Danimarka ile Rize'de oynayacağız. Bu maçı seyircimizin itici gücüyle kazanmak istiyoruz. Bu müsabakada galip gelip gruptaki başarılı 3. takım olarak İsveç'te yapılacak Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkı elde etmeye çalışacağız. Bu bizim için bir ilk olacak. Bu nedenle bu maç bizim ve ülkemiz için büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Rakip her ne kadar güçlü olsa da bu müsabakada avantajlı olduklarını belirten Vurgun, şöyle devam etti:

"Hentbol kolektif bir oyundur. En önemli parçası ise seyircidir. Bu maçı kazanıp Rize'de tarih yazabilmek için tüm sporseverleri bizleri desteklemeye davet ediyoruz. Danimarka maçını kazanıp Türkiye hentbol tarihinde A takımlar düzeyinde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa Şampiyonası'na katılmak en büyük amacımız."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik de yarın Yeni Şehir Spor Salonu'nda yapılacak Türkiye-Danimarka müsabakasının ücretsiz olduğunu belirterek, Rize halkını ve sporseverleri maça davet etti.

Türkiye-Danimarka mücadelesi saat 20.00'de başlayacak.