Kadın paramotor pilotundan gökyüzüne davet

Paramotor pilotu Ünverdi, "Aktif olarak uçan tek kadın paramotor pilotu olduğumu bilmiyordum, sonra öğrendim. Şimdi gördüğüm tüm kadınlara paramotor uçuşları yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Kadın paramotor pilotundan gökyüzüne davet

Türk Hava Kurumundan lisanslı, Türkiye'nin aktif uçuş yapan tek kadın paramotor (paraşüte ek olarak sırtında pervaneli motor taşıyan hava aracı) pilotu Tülay Ünverdi, "Paramotor sporu yaparken, aktif olarak uçan tek kadın paramotor pilotu olduğumu bilmiyordum. Bunu daha sonra öğrendim. Şimdi gördüğüm tüm kadınlara paramotor uçuşları yapmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Ünverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havacılık sporlarıyla ilgilenmeye 7-8 yıl önce eşinin teşvikiyle başladığını anlattı.

Eşinin Türk Hava Kurumuna giderek bu sporlarla ilgili bilgi aldığını belirten Tülay Ünverdi, kendisinin ve oğlunun da eşine katıldığını, ardından birlikte yamaç paraşütü eğitimi aldıklarını kaydetti.

Uzun süre yamaç paraşütü yaptıktan sonra paramotor pilotluğuna merak saldığını ifade eden Ünverdi, haftanın stresi ve negatif enerjisini paramotorla uçarak attığını söyledi. 

Kadınlara paramotor sporunu yapmalarını tavsiye eden Ünverdi, şunları kaydetti:

"Birçok insan daha eğitimlerin başında uçmaktan vazgeçiyor. İlk eğitimimiz 7 uçuşla başlıyor, 7 yamaç paraşütü uçuşu yaptıktan sonra ilk sertifikamı aldım. Havacılık sporuyla uğraştığınız zaman kendinizi sürekli geliştirmek zorundasınız, bu sporları yaparken 'Ben oldum, bittim' demek yanlış. Havacılık sporu kursuna 20 kişi başladık ama 2 kişi ancak tamamlayabildik. Paramotor sporu yaparken, aktif olarak uçan tek kadın paramotor pilotu olduğumu bilmiyordum. Bunu daha sonra öğrendim. Şimdi gördüğüm tüm kadınlara paramotor uçuşları yapmalarını tavsiye ediyorum."