Kadın teröristleri bırakıp kaçtılar!

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında PKK'lı erkek grubun kadın teröristleri bırakarak kaçtıkları ortaya çıktı.
Kadın teröristleri bırakıp kaçtılar!

Bitlis'in Tatvan ilçesi kırsalında pazar ve pazartesi günü icra edilen operasyonda, 8’i kadın 4’ü erkek olmak üzere 12 PKK’lı terörist ölü olarak ele geçirildi. Bir terörist ise yakalandı. Bölgede, erkek teröristler ile kadın teröristlerin birbirine yaklaşık 300 metre uzaklıkta iki ayrı sığınakta kaldıkları tespit edildi. Erkek teröristlerin operasyonu farkedince kadın terörist grubuna haber vermeden kaçmaya çalıştığı anlaşıldı. Operasyon sonucunda ise sözde Garzan eyaleti kadın sorumlusunun da aralarında bulunduğu sekiz kadın terörist etkisiz hale getirildi.

Kaçan erkek teröristler ise güvenlik güçleri tarafından operasyonun devamında etkisiz hâle getirildi. Grup liderinin ise grubu bırakarak başka bir bölgeye kaçtığı, söz konusu teröristin de yakalanması için operasyona devam edildiği öğrenildi. Aynı bölgede icra edilen kış operasyonlarında daha önce de 6’sı kadın olmak üzere toplam 18 terörist etkisiz hâle getirilmişti.

2012 yılında da aynı olay olmuştu

Bitlis’te gerçekleştirilen bu son operasyon, 2012 yılında yine Bitlis’te Sehi ormanları mevkiinde icra edilen ve 15 kadın teröristin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da akla getirdi. 

KAYNAK:MİLLİYET