Kadınhanı’nın iki mahallesine 140 kilometrelik su şebekesi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Kadınhanı ilçesinde yürüttüğü su şebeke hattı çalışmaları kapsamında toplam uzunluğu 140 bin metre olan Kadınhanı Grup Suyu Projesini hayata geçiriyor.
Kadınhanı’nın iki mahallesine 140 kilometrelik su şebekesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadınhanı Grup İçme Suyu Projesi kapsamında Kolukısa ve Pınarbaşı mahallelerinde gerçekleştirilen 140 kilometre uzunluğundaki su şebeke çalışmalarıyla bölgedeki su sıkıntısının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Kadınhanı ilçesinde yürüttüğü su şebeke hattı çalışmaları kapsamında toplam uzunluğu 140 bin metre olan Kadınhanı Grup Suyu Projesini hayata geçiriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yıllardır susuzluk, su yetmezliği, sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun, kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gidermeye yönelik tüm adımların atıldığını söyledi.

Kolukısa'daki su sorunu çözülüyor

Kadınhanı Grup İçme Suyu Projesi çerçevesinde Kolukısa Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Başkan Akyürek, "Kadınhanı Grup İçme Suyu Projesi kapsamında Kolukısa Mahallesi'nin ayaklı deposuna kadar döşenecek 200 milimetre çapında duktil boru hattı ile mahallenin içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Kolukısa Mahallemizde su şebeke inşaatı tamamlandı, abone bağlantıları yapılıyor. Genel uzunluğu 140 km olan Kadınhanı Grup İçme Suyu Projesi'nde içme suyu ise Sarayönü ilçesi Büyükzengi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kaynaklardan temin edilecek" dedi.

Pınarbaşı Mahallesi sağlıklı su şebekesine kavuştu

Altyapısı eski tarihlere dayanan ve buna bağlı olarak hatları sık sık arıza yapan Kadınhanı Pınarbaşı Mahallesi'nde de halkın içme suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik su şebeke çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Akyürek, "Kadınhanı Grup İçme Suyu Projesi kapsamında Pınarbaşı Mahalle'mizde yürütülen ıslah projesi sorunsuz olarak uygulanıyor. 350 milimetre duktil olarak planlanan Kadınhanı ilçe merkezi hattına entegre olarak 7 bin 105 metre uzunluğunda 90 milimetre, 2 bin 811 metre uzunluğunda 140 milimetre, 468 metre uzunluğunda 200 milimetre ve 526 metre uzunluğunda 250 milimetre çapında 100 yıl ömürlü polietilen boru hattı inşaatı tamamlandı. Şu an abone aktarma işlemleri devam ediyor" diye konuştu.

Kadınhanı’nın iki mahallesine 140 kilometrelik su şebekesi

Kaynak: