Kadınların başı bu çorbayla dertte! Tarif bizden yapması sizden

Mercimek çorbası, hemen hemen herkesin evinde pişen ve en sevilen çorbaların başında geliyor. Pek çok tarifi olan bu çorbanın kıvamı ile kadınların başı dertte… İşte katılaşmayan mercimek çorbasının sırrı..
Kadınların başı bu çorbayla dertte! Tarif bizden yapması sizden

Malum çoğumuzun çorbası ilk gün kusursuz olsa da ertesi gün çok katılaşır su eklemek zorunda kalırız ve lezzet kaybı yaşarız. Çorbayı yapmadan önce mercimekleri bol suda, ovarak yıkayın. Bu püf noktası mercimeklerin pişerken köpürmesini engelleyecektir. Çorbanızın koyulaşmasını istemiyorsanız genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır. Pişen çorbanın kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesinde bulunabilirsiniz. Böylelikle çorbanız ertesi günde istediğiniz kıvamda olacaktır.

mercimek-corbasi-sulu-olursa-ne-yapilir2-003.webp

SIVI ÇORBA NASIL KATILAŞIR

Bazen de çorbanız katı değil de sulu olabiliyor. Şimdi gelin sulu çorbaları kurtarmanın püf noktalarına bakalım. Çorbanızın içerisine rendelenmiş veya çok minik doğranmış patatesler ilave edebilirsiniz. Patatesler piştikçe çorbanıza kıvam verecek ve içerisindeki nişasta sayesinde daha yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Sululuk miktarına bağlı olarak 1 büyük boy ya da 2 adet orta boy patates ilave etmeniz yeterli olacaktır. Bir diğer yöntem ise unla yağı kavurarak çorbanın kıvamını yoğunlaştırmak. Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır. Dilerseniz 1 kepçe çorbanızı ayırıp içerisine nişasta koyarak hızlıca çırpabilir, onu da çorbanıza ilave edebilirsiniz. Topaklanmamasına mutlaka özen gösterin. Dilerseniz terbiye yaparak çorbanızın kıvamını yoğunlaştırabilirsiniz.

mercimek-corbasi-sulu-olursa-ne-yapilir5-002.jpg

 Editör