Sezai Keskin

Sezai Keskin

KADINLARIN KIZDIĞI NASIL ANLAŞILIR?

KADINLARIN KIZDIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Kadın oldukça riskli bir canlıdır. Bir an mutluyken bir diğer an mutsuz olabilir.Bir kadının beyninden geçenlerle ağzından çıkanlar arasında hiçbir zaman %100 ahenk yoktur. Hayır derse o belki, belki derse o evet, evet derse o hayatta olmaz anlamına gelebilir. Erkekler kadınları çözmeye çalışırken çoğu zaman bilinmeyene giden bir yolda kaybolurlar. Hele bir kadının kendisi hakkında ne düşündüğünü merak eden erkek ömür billah sorularıyla baş başa kalmaya mahkumdur.  Kadınlar fıtratları gereği daha detaycı düşünebilme özelliğine sahiptir, bu da erkekler tarafından anlaşılamamalarına hatta 'her şeyi çok abartmak' veya 'ne istediğini bilmemek' ile suçlanmalarına sebep olur. Bazı erkekler kadınlar anlaşılmıyor diyor,bir kadını anladığımızda da terk ediyor, kim bilir belki kadının cazibesi anlaşılmamaktır. Kadınları anlamak istiyorsanız; 1 saat açık havada bekleyin. Ne alaka derseniz ne de olsa isteseniz de anlamayacaksınız en azından beyne oksijen gitsin... Kadınların kullandığı bazı kelimelerin erkekler için düz, bildik anlamlarından öte, farklı mesajları vardır. Bu anlamları bilmeyen erkeklerin işi zordur. Kadınlar her zaman açık konuşmazlar. Anlayışlı bir erkek gibi görünmek istiyorsanız onların şifreli dillerinden en az birkaç parçayı öğrenmenizde fayda var… Beyler! Kadınların ne söyleyip, aslında ne demek istediğini anlamak için bu sözlüğe vakit ayırın! Benden söylemesi… Kadınların sadece bir kelime ile kesip attıkları anlamsız cevapların altında acaba neler yatıyor? Hazırsanız başlıyoruz;

‘’Aaaa’’: Eninde sonunda erkeğin başına bela olacak bir kelimedir. Kadın söze ‘’Aaaa…’’ diye başladığı anda erkek için en akıllı iş kapıya doğru yönelmektir.

‘’Anlıyorum’’: Aslında anlamıyorum demektir.  Anlamayacakları da kesin. Anlatsam da anlamazsın demek istiyor.

‘’Beni seviyor musun?’’: Kesin pahallı bir şey isteyecek.

‘’Beni ne kadar seviyorsun?’’: Bugün senin hoşlanmayacağın bir şey yaptım.

“Beni bir daha arama”: “Beni defalarca ara” anlamına da gelir. Hatta “kapıma dayan, kul köle ol, yalvar yakar” demek bile olabilir.

“Beklentim yok”: Asla inanmayın. Umursamaz görünür ama bir şeyler bekler. Çünkü bir kadın asla beklentisiz yaşayamaz. İşte bu sebepten bir kadının ömrü beklemekle geçer.

“Beş dakika”: Değişken anlamlı bir kelimedir. O giyiniyor ve siz bekliyorsanız bir saat demektir. Ama siz tv seyrederken sizden bir şey yapmanızı istediyse ve size beş dakika mühlet verdiyse “beş dakika” gerçekten beş dakikadır.

“Devam et!”: Bu bir izin değil, ikazdır. Aldanıp da yapmaya devam etmeyin.

“Her şeyi tamamen unuttum”: Yalancı kadındır. Kadın asla unutmaz. Beynin en ıssız köşelerinde dahi olsa, acil durumlar için itinayla saklar, derinlere gömer fakat asla imha etmez.

“Hiç!”: Bu kelime fırtına öncesi sessizliktir ve alarma geçmenizi gerektirecek “bir şey” var demektir. “Hiç” ile başlayan tartışmalar “iyi” ile biter.

‘’İç çekiş’’: (Uzun) Bu bir kelime değildir, erkeklerin en yanlış anladıkları klasik kadın tepkisidir. Sizin bir salak olduğunuzu düşünüyordur ve “seninle niye tartışıyorum ki” demek istiyordur.

‘’İç çekiş’’: (Kısa) Erkek bir müddet hareket etmemeli ve nefes dahi almamalıdır.
 “İyi!”: Hiç hayra alamet değildir, kendisinin haklı olduğunu, tartışmayı noktaladığını gösterir. Artık susmalısınız. Haklı olduğunuzu düşünseniz de. ‘’Lütfen’’: Bunu bir rica kelimesi olan ‘’lütfen’’ ile karıştırmayın. Ya istediğimi yaparsın ya da yanarsın demek istiyordur.

‘’Nasıl istersen’’: Aslında ben nasıl istersem öyle olacak versiyonudur.

‘’Neyin var’’: Cevap, HİÇ olursa, tartışma başlayacaktır ve sonu kavga ile bitecektir.  Aslında "Çok önemli bir şey var" demek olduğunu biliyorsunuz...

“Önemli değil”: İşte bir kadının en tehlikeli sözlerinden biri. Aslında çok önemlidir. Hele ki derin bir iç çekişten sonra söylenmişse, yandığınızın resmidir. “Ben sana yapacağımı biliyorum, şimdilik susuyorum, yakında fitil fitil burnundan getireceğim.’’ manasındadır.

‘’Öyle mi?’’: Sondaki ‘’i’’ uzunsa ciddi tehdit barındırır, hele bir de tek kaş kalkmışsa ardınıza bakmadan kaçın.

’Peki’’: (Tek kaş kalkık) Bu durumda erkeğin bir soru sorması büyük cesaret işidir.

‘’Peki’’: (Asık surat ifadesi) Aman ne halin varsa gör…

‘’Peki’’: (İki kaş da havada) Siz öldünüz…1 hafta boyunca yemeği unutun, ütülenmiş gömlekleri bile…

‘’Sinirli değilim’’: Başınıza öreceği çorabı düşünüyordur, soru sormayı bırakıp bir an evvel yüzünü güldürecek şeyler yapın.

“Tamam!”: En tehlikeli kelimelerden biridir. Yaptığınız hatayı size ne zaman ve ne şekilde ödeteceğini düşünmek için zamana ihtiyacı var anlamına gelir. Yere yapışmaya hazırlıklı olun.

“Teşekkür ederim!”: Kadınlar tarafından en az kullanılan kelimelerden biridir. Bir kadın size teşekkür ediyorsa, insanlık hali, merak edip sakın nedenini sormaya kalkmayın. Sadece “bir şey değil” deyin ve hemen oradan sıvışın.

Bir kadın hayattır aslında. Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanabilir. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla, kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sezai Keskin Arşivi
SON YAZILAR