Kadir Topbaş “Milletçe tarihe yeni bir sayfa açtık”

Kadir Topbaş “Milletçe tarihe yeni bir sayfa açtık”

15 Temmuz Gecesi FETÖ yapılanması tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında başlayan Demokrasi Nöbetlerinin 26'ncı gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci vatandaşlarla birlikte Saraçhane'de nöbet tuttu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimi sonrası başlayan Demokrasi Nöbetlerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de yaptığı konuşmayla ara verildi. Darbe girişimi sonrasında meydanları doldurarak nöbet tutan vatandaşlar nöbetin 26'ncı gününde olayların en fazla yaşandığı yerlerden olan İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplandı. Saraçhane'de düzenlenen Demokrasi Nöbetinin son gecesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri de katılarak vatandaşlarla birlikte nöbet tuttu.

Kadir Topbaş, "Milletçe tarihe yeni bir sayfa açtık"

Saraçhane'de toplanan vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'den Türkiye'nin 81 ilinde Demokrasi Nöbeti tutan halkımıza seslenecek. O güzel sesiyle, o duruşuyla Türkiye yeniden bir farklı ufuklara açılacak. İnşallah sıkıntılı günler geride kalıyor. Bundan sonra başlayacak olan süreçte önemli, siyasi kimlikler bir tarafa, etnik yapılar bir tarafa milletçe kol kola girerek yarınları birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'yi hak ettiği yerlere taşımak için çok daha farklı çalışacağız. Bir milli mücadele yapar gibi iş hayatımızı ülke adına daha güzel yapmaya çalışacağız. Biz bize yeterek Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız. Bir milat yaşanıyor, bir dönem değişim var. Hepimizi bu güzelliğe tanıklık ediyoruz, milletçe tarihe yeni bir sayfa açtık, gelecek adına yeni bir not düşüyoruz. Bu not gelişmiş bir Türkiye, yarınları çok farklı olan, dünyada ezber bozan, yanlışlıklara diplomatik nezaketi bir tarafa bırakarak dur diyen, mazlumun umudu olan bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Selim Temurci, "Bu milletin siyasi lideri dimdik ayakta durursa, bu millet tarihteki gibi zaferler yazar"

İstanbul Büyükşehir Belediye binasının önündeki demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlara hitap eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Değerli kardeşlerim bu zaferin iki önemli galibi var, bunların ilki milletimizin kendisidir. 15 Temmuz gecesi tankların önüne çıkan, canlarını feda eden şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine bu nöbetlerde durduk. Bu gece hanım kardeşlerimiz 240 şehidimiz için 240 hatim indirdiler. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Rabbim bizleri kitabımızdan ayırmasın. Biz o kitap adına, o hilal adına, o bayrak adına Türkiye'nin her yerine taşıdık. Milletimiz bu zaferin en önemli unsurudur. Bu millet 15 Temmuz gecesi AK Parti'ye oy versin, vermesin hep birlikte Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini dinledik. Çünkü, şuna inandık, eğer bu milletin önünde dimdik yürüyen adam gibi adam birileri olursa, bu millet Alparslan'ın ordusu gibi zaferler yazar, Fatih Sultan Mehmet Han'ın ordusu gibi zaferler yazar, onun için Başkomutana selam olsun" diye konuştu.

Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.

Kadir Topbaş “Milletçe tarihe yeni bir sayfa açtık”

Kadir Topbaş “Milletçe tarihe yeni bir sayfa açtık”

Kaynak: