Kadir Topbaş Tataristan'da Sabantuy Bayramı'na katıldı

Kadir Topbaş Tataristan'da Sabantuy Bayramı'na katıldı

26-28 Mayıs tarihlerinde Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nın (UCLG) toplantısı düzenlendi.

Dünyanın birçok ülkesinden Büyükşehir Belediye Başkanlarını bir araya getiren zirveye Türkiye'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve aynı zamanda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatının başkanlığını yürüten Kadir Topbaş katıldı.

Dün çalışmalarını tamamlayan Zirve konukları bugün de başkent Kazan'da Tatarların milli bayramı olan Sabantuy Bayramı'na katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç ile Sabantuy meydanına girişte AA muhabirinin sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, Rusya-Türkiye arasındaki ilişkilerin ileride düzeleceğine inandığını söyledi.

Kadir Topbaş, "İlişkiler toparlanacaktır, çünkü zaman herşeyi düzeltecektir." dedi.

Kazan'daki Sabantuy Bayramı'na üçüncü kez geldiğini belirten Topbaş, kendisi ile Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin ile dostluğunun bir kardeşlik seviyesinde olduğunu, iki kent rasındaki ilişkilerin çok ileri seviyelerde bulunduğunu vurguladı.

Şenlik alanını Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Kazan Büyükşehir Belediye Başkanı İlsur Metşin ve diğer konuklarla birlikte gezen Topbaş, Tatarların gelenekleri ile de yakından ilgilendi.

Sabantuy'un resmi açılışında kısa bir konuşma da yapan Kadir Topbaş, bayrama gelen halka Tatarca seslendi ve İstanbul'da da 22 Mayıs'ta Sabantuy Bayramı'nı kutladıklarını söyledi. Topbaş, Kazan'da, Sabantuy'da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Genellikle ilkbaharda toprağın ekilmesinin ardından kutlanan Tatarların geleneksel ve ulusal Bayramı Sabantuy, bahar ve ekin günlerinin coşkusunu yansıtıyor.

Sabantuy Bayramı, Rusya'nın 50'den fazla bölgesiyle birlikte dünyanın 20'den fazla ülkesinde ve aynı zamanda her yıl İstanbul ve Eskişehir kentlerinde de düzenleniyor.