Kahraman: Polonya ile dostluğumuz ve müttefikliğimiz çok eski tarihlere dayanır

TBMM Başkanı Kahraman, "Polonya ile dostluğumuz, müttefikliğimiz çok eski tarihlere dayanır. 2014 yılında 600'üncü yılını kutlamıştık. Çeşitli platformlarda örnek bir dayanışma gösteriyoruz." dedi.
Kahraman: Polonya ile dostluğumuz ve müttefikliğimiz çok eski tarihlere dayanır

TBMM Başkanı İsmail KahramanPolonya Ulusal Meclis Başkanı Marek Kuchcinsk ile bir araya geldi.

Kahraman'ın makamındaki baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Meclis Başkanı Kahraman, heyetler arası görüşmenin başında yaptığı açıklamada, Kuchcinsk ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Polonya'ya ziyaretinde çeşitli konularda fikir teatisinde bulunduklarını dile getiren Kahraman, "Polonya ile dostluğumuz, müttefikliğimiz çok eski tarihlere dayanır. 2014 yılında 600'üncü yılını kutlamıştık. Çeşitli platformlarda örnek bir dayanışma gösteriyoruz." diye konuştu.

Parlamentolar arası ilişkilerin devamının ülkeleri yakınlaştırdığının altını çizen Kahraman, Polonya'da kendisine gösterilen yakın ilgi nedeniyle bir kez daha teşekkür etti.

Polonya Ulusal Meclis Başkanı Kuchcinsk de Türkiye'ye gerçekleştirdikleri resmi ziyaretlerinin pek çok sebebi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Polonya Meclisi adına bağımsız ülkeler için, demokrasinin ve istikrarın vazgeçilmez unsurlar olduğunun altını çizmek istiyorum. 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleşen olaya karşı hızlı tepkimizin sebebi de budur. Ayrıca iki ülke parlamentoları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kanaatimize göre Polonya ve Türkiye parlamentoları arasındaki sıkı iş birliği, Türkiye ile AB arasındaki engellerin ve bariyerlerin aşılmasına yardımcı olabilir. Biz, Polonya olarak müzakerelerin çok uzun sürdüğünü düşünen ülkeler arasındayız. Ve bir an önce artık bu konunun kapatılması gerektiğine inanıyoruz."

Sığınmacı sorununa da değinen Kuchcinsk, bu sorunun çözüme ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Kuchcinsk, iki ülkeyi birbirine daha da çok yakınlaştıracak her alandaki iş birliğinin artırılmasının önemini vurgulayarak, "Bir kez daha Polonya'nın Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu söylemek istiyorum." ifadesini kullandı.

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

Kuchcinsk, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclisin atılan bombalar nedeniyle hasar gören bölümlerinde de incelemelerde bulunarak, çiçek bıraktı.

Türkiye-Polonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da Kuchcinsk ve beraberindeki heyete eşlik ederek, 15 Temmuz gecesi yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Minsolmaz, Kuchcinsk'e darbe girişimine ilk tepki veren ülkelerden olmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Kuchcinsk Genel Kurul Salonu'na da girerek kordiplomatik locasından bir süre çalışmaları izledi.