Kahramanmaraş müftüsü son yolculuğuna uğurladı

Kahramanmaraş müftüsü son yolculuğuna uğurladı

Kahramanmaraş'ta geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Müftü Muhammet Gevher'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesine gönderildi.

Gaziler Günü nedeniyle dün düzenlenen törene giderken yolda fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Muhammet Gevher (63) için Ulu Cami'de tören düzenlendi.

Muhammet Gevher'in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, kentteki Kuran Eğitim Merkezi'ne Muhammet Gevher'in isminin verileceğini belirterek, "Hocamız rabbine yürüdü. Kendisi Kuran adamıydı. İlimizde 5 yıl din, Kuran hizmeti yaptı. Ben de bir dönem kendisiyle çalıştım. Ben onda kardeşliği, dostluğu gördüm. Rabbim kendisine yardımcı olsun. Ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

Evli ve 5 çocuk babası Muhammet Gevher'in cenazesi, emekli müftü Ali Maraşlıgil tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alındıktan sonra toprağa verilmek üzere dualarla memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesine gönderildi.

Müftü Gevher İçin Kuran eğitim merkezinde hafızlık eğitimi alan öğrenciler tarafından hatim okundu.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, Adıyaman Müftüsü Ali Öztürkçü, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İlçe Müftüleri, İş dünyası, siyasi parti başkanları, din görevliler, bayan Kur'an kursu öğreticileri, Gevher'in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahramanmaraş müftüsü son yolculuğuna uğurladı

Kahramanmaraş müftüsü son yolculuğuna uğurladı

Kaynak: