Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY davasında karar

Tutuklu yargılanan eski teğmene 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi
Kahramanmaraş'ta FETÖ/PDY davasında karar

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan eski teğmen, 4 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık E.A. ile avukatı katıldı.

Sanık E.A, savunmasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla örgütle ilgili bildiklerini anlattığını belirterek, "2012 yılında örgütün İstanbul'daki bir evinde 8 ay kadar kaldım. Daha sonra örgütün evinden ayrıldım ve Kahramanmaraş'a geldim. Beni ilk gözaltına alındığımda örgütle ilgili bildiklerimi anlattım." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın örgütle bağlantılı olması, "Fatih" kod adını kullanması, tanık beyanları ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

E.A'yı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak sanığın tahliyesine karar verdi.

Kaynak: