Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Kahvehan’da Konya’yı konuştuk

Kahvehan’da Konya’yı konuştuk

Dün takım kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu ile birlikte Kahvehan’daydık. Mehmet Han Çopur gerçekten müthiş bir yemek de yenebilecek, nargile içilebilecek, çay kahve içilebilecek bir mekân açmış.

Aslında bir yıl olmuş. Tuhaf tabi Konya’da böyle bir yer açılmış ve ben yeni gidiyorum. Yoğunluk görüyorsunuz nelere kadir, yoğunluktan neleri es geçiyoruz, nasıl güzellikleri ıskalıyoruz, gidememişiz, gerçekten ayıp etmişiz…

Ben ilk girince, her halde sadece çay, kahve, nargile içiliyor, burada diye düşündüm.

Ama biraz dikkatlice bakınca, müthiş bir mutfak dikkatinizi çekiyor.

Bu kadar temiz, bu kadar görünebilir bir mutfağı sadece bir uluslararası pizza markasının restoranında görmüştüm. Reklam olmasın diye yazmıyorum ismini ama sıradan bir markadan bahsetmiyorum ifade edeyim.

Neyse, tabi bize “ne ikram edelim” diye sorduklarında elimize son derece şık birer de menü kitapçığı verdiler.

Biraz menü kitapçığını inceledim.

Kahvehan kendine özel bir de clup kart oluşturmuş ve buradan indirimler de alabiliyorsunuz.

Basit aparatlar, kahvaltı çeşitleri, hem dünya mutfağından, hem de klasik Konya mutfağından kahvaltılar, sıcak soğuk içeceklerin tamamı ve elbette müthiş yemekler.

Kesinlikle abartmıyorum, Konya’da bulunabilecek et yemeklerinin nerede ise tamamı var ve elbette dünya mutfağından da önemli örnekler yer alıyor.

Ustaların iyi olduğu da anlaşılıyor.

Neyse yemeklerimizi söylüyoruz, çok güzel bir salata (Hellim Peynirli) sonrası müthiş bir sunumla bize yemekler geliyor.

Çok şaşırıyorsunuz, bu mekânda müthiş bir öğle yemeği.

Benim çok yemek yediği zannetmeyin. Zaten Gut Hastasıyım, et yemeği yiyemiyorum.

Onun için de ben fazla yemek yiyemedim ama neticede burada önemli olan müthiş sunum ve birinci sınıf et yemeğinin böyle bir ortamda hem de birinci sınıf bir sunumla sunuluyor olması. Bu başarılıyor ve son derece lezzetli pişmiş yemekler.

Özel sos, özel patates kızartması ile sunuluyor yemekler.

Şunu ifade edebilirim, çok rahat bir şekilde her türlü misafirinizi, seçkin dostlarınızı Kahvehan’a çok rahat götürebilirsiniz.

Böyle bir konsepti ben başka bir yerde görmedim, tabi Mehmet Han Çopur Beyin turizm deki başarısını biliyorum ama doğrusu ne yalan söyleyeyim ben Mehmet Bey’den bile bu kadar başarılı bir konsept beklemiyordum.

1. Yıla özel bazı çalışmalarda yapmışlar elbette. Ben burada yazmayayım, reklamı olmasın, Kahvehan Meram son durak da gitmenizi tavsiye ederim.

Burada asıl önemli olan Konya’da turizm sektörünü canlandıracak, dinamizm getirecek önemli projelerin son yıllarda yapılıyor olması.

Mehmet Bey bir kere ortamın sıkıntı verir mahiyette olmaması için özel bir gayret göstermiş.

Birincisi içeri girdiğinizde aslında hala bahçede olduğunuzu anlıyorsunuz ama bu arada her masanın altına özel ısıtıcı koymuş, alanın üzerini sağlam bir malzemeyle kapatmış, bu da size içeri de, seçkin bir mekânda olduğunuz hissi veriyor.

Aynı ayna birkaç farklı ortamı başarılı bir şekilde sunuyor.

Siz çok başarılı bir kahvaltı salonuna gelmiş hissi yaşıyorsunuz mesela, yine çok başarılı bir 5 yıldız restorana gelmiş hissi yaşıyorsunuz, aynı ayna nargile içebileceğiniz, kahve içebileceğiniz, birinci sınıf pasta, tatlı yiyebileceğiniz bir cafeye gelmiş hissi de yaşıyorsunuz aynı anda. Garsonlarda son derece nazik…  

Ama bunları sunarken birbirine karıştırmıyor, başarılı bir sunumla, sıkıntısız ve takıntısız bir zaman geçirmenizi sağlıyor Kahvehan…

Bunun için çok başarılı buluyorum, bunun için Mehmet Han Çopur’u kutluyorum, bunun için Konya’da böyle mekânların açıldığını bilmekten ötürü kendimi iyi hissediyorum.

Hem ailenizle bir sabah kahvaltısına götürebileceğiniz, hem de aynı zaman da iş arkadaşlarınızla gidebileceğiniz, iş görüşmesi yapacağınız insanlarla gidebileceğiniz, hem de akşam bir kahve, nargile için gidebileceğiniz seçkin bir mekânı bu kadar alanda, bu kadar başarılı bir şekilde sunması Mehmet Han’ı Mehmet Han yapıyor işte.

Tabi yemek yerken ağaçlarda dikkatimi çekte, Mehmet Han Bey’e sordum, hepsi canlıymış, süs yok sizin anlayacağınız. Gerçek çamlar altında, hatta gök yüzünü de izleyerek, ama kapalı bir mekânda yemek, kahve, nargile…

Mehmet Han Bey’e diğer projelerini de sordum. Ostim Otel gayet başarılı bir şekilde devam ediyormuş.

Anlayabildiğim kadarıyla da Alanya’da bir ya da iki farklı otel üzerinde ciddi bir çalışma yapıyor ve her halde yakın bir zaman da bu otellerin de duyurusunu yaparız diye düşünüyorum.

Mehmet Han Çopur çalışıyor, başarılı işlere imza atıyor, proje geliştiriyor ve en güzel bir şekilde bulunduğu sektörde yeniliklerle bizleri şaşırtmayı başarıyor.

Allah yardımcısı olsun ve diyoruz ki Kahvehan’a gidin, bakın bakalım, abartmış mıyım?

Yoksa az mı söylemişim.

Az söyledim, zira otoparkı da var, ondan bahsetmedim mesela…

“E hani Kahvehan’da Konya’yı konuşmuştunuz”, demeyin, konuştuk ama dedikodu yapacak halimiz yok ya, değil mi? Orada konuştuklarımız orada kaldı.

 Kahvehan’dan çıkarken aklımızda kalanlar seçkin bir mekânda yediğimiz yemekti ve işte onları da sizinle paylaştık.

Seçkin bir mekân olarak Kahvehan sizi bekliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR