Arif Tekeli

Arif Tekeli

KAİDE T. KONYASPOR İÇİN TUTMADI

KAİDE T. KONYASPOR İÇİN TUTMADI

Torku Konyaspor yeni teknik adamıyla ilk maçında ligde zor günler geçiren rakibi Kayserispor karşısında galibiyeti kaçırdı dersem herhalde yanlış bir şey söylemiş olmam. Özellikle maçın son bölümlerinde maç birçok kere T. Konyaspor adına kazanılma noktasına geldi fakat olmadı.

Ligde adettir, teknik direktör değiştiren takımlar en azından ilk maçını kazanırlar. Futbolcular yeni hocaya kendini göstermek için üstün gayret sarf ederler ve bunun sonucunda ilk birkaç maç kazanılır. Bu durum o teknik direktörü sezonun kalanında takımın başında tutmaya yeter. Bu olay Türkiye’de artık futbol yönetimi adına bir kaide haline geldi. Son örneği Gaziantepspor teknik direktörlüğüne getirilen bir dönemin efsane futbolcusu Sergen Yalçın mesela. Sanki müthiş bir teknik direktörmüş gibi ilk 4 maçını kazanan Sergen’in durumunu böyle özetleyebiliriz. Belki ileride gerçekten başarılı bir hoca olacaktır Sergen Yalçın fakat güncel sonuçların hocalık bilgi becerisiyle çok alakalı olduğunu söylemek mümkün değil. Nitekim bu hafta Eskişehirspor karşısında usta olma yoluna giren Ertuğrul Sağlam karşısında kaybetti. Torku Konyaspor’dan da böyle bir başlangıç beklerdim. Zira üst üste alınacak birkaç galibiyet takımı baya rahatlatacaktı ama olmadı. Kaideyi biz bozduk. Konyaspor olarak böyle bir talihsizliğimiz de var maalesef. Oyun olarak geldi maç fakat sonuca yansımadığı zaman bir anlam ifade etmiyor. Konyaspor’un puanlar toplaması lazım ki ligin dibinin stresini yaşamasın.

Mesut Bakkal Uğur Tütüneker’e nazaran daha tecrübeli bir hoca. Uğur Hoca’nın tedirginlikleri takıma olumsuz yansıyordu bu artık olmayacak daha özgüvenli bir takım haline gelecektir Konyaspor. Zaten Uğur Tütüneker döneminde de iyi futbol oynanıyordu, kadro olarak da Gekas gibi önemli bir ismin beklenileni verememesine rağmen iyi bir kadroya sahibiz. Gelecek adına ümitvar olunabilir o manada.

Rakip Kayserispor bu sezon başarılı bir pozisyonda olmasa da ligin önemli takımlarından biri. Bu manada deplasmanlarda bugüne kadar çok zorlanmış Konyaspor için beraberlik kötü bir sonuç olarak değerlendirilemez.

Karabükspor Tek Olma Özelliğimizi Elimizden Aldı

Hiç kuşku yok ki ligde bu haftanın sürprizini KDÇ Karabükspor gerçekleştirildi. Maç boyunca Fenerbahçe aleyhine hakem hatalarından söz etmek mümkün fakat Karabükspor’lu oyuncuların üstün performanslarını göz ardı edemeyiz. Gerçekten Fenerbahçe’nin tüm maçlarını izlemiş birisi olarak hiç bu kadar çaresiz olduğunu görmemiştim. Fenerbahçe’yi göstere göstere yendiler. Bu ligin kalitesine de işarettir. Saha inanılmaz kötüydü, hakem Fenerbahçe aleyhine yanlış kararlar verdi falan fakat bu bir başarıdır, tebrik edilmeli. Fakat işin bir başka tarafı daha var müthiş bir performans sergileyen Fenerbahçe’yi bu sezon ligde sadece temsilcimiz Torku Konyaspor yenebilmişti. Şimdi bu unvanımızı kaybettik. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arif Tekeli Arşivi
SON YAZILAR