'Kainatın yaratılışının gayesi aşk'

Yazar ve sunucu Er, "Yüksek ilimlerin giriş kapısı, belleyici kulaktır. Göz gördüğünü unutur ama kulak işittiğini unutmaz" dedi.
'Kainatın yaratılışının gayesi aşk'

Yazar ve spiker Sırrı Er, "Allah'ın, Hazreti Adem'e öğrettiği ilk şey konuşmaktır. Cinsiyetiniz, mesleğiniz, yaşınız ne olursa olsun konuşabilmek, Allah'ın insanoğluna bahşettiği en büyük nimettir." dedi.

Etkili, başarılı ve güzel konuşmanın inceliklerini, yazdığı kitaplarda okuyucuyla paylaşan Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuşmanın önemi ve etkileriyle, aşkı ele aldığı yeni kitabını anlattı.

Sırrı Er, çocukluğundan itibaren hitap etmeye meraklı olduğunu belirterek, "Çocukluğumda ya hafız olmayı ya sanat müziği veya halk müziği okumayı hayal ederdim. Fatih İmam Hatip Lisesi sınavlarına girdim ama kazanamadım. Babam da 'Senin şarkıcı ya da türkücü olmanı istemiyorum' dedi. Neticede, hafız, şarkıcı veya türkücü olamadım ama yine sesimi kullanarak iş yapmaya başladım. 20'li yaşlarda adım attığım mesleğimde birçok ustayla çalışma imkanım oldu." ifadelerini kullandı.

Halen TRT İstanbul Radyosunda spiker-sunucu olarak görev yapan Er, radyoda program yapmanın kamera önünde olmaktan daha cezbedici olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Radyo bu işin ilk mektebidir. Radyoyu tamamlamadan, kamera karşısında olmak hem kişinin gelişimine engel olur hem de onu seyreden insanlara sağlıklı bilgi vermesine mani olur. Bir düşünür, 'Kuşlar ayaklarından, insanlar da kulaklarından yakalanır' der. Yüksek ilimlerin giriş kapısı, belleyici kulaktır. Göz gördüğünü unutur ama kulak işittiğini unutmaz."

"Börtü böceğe de aşık olunabilir"

Yazar Er, aşkı tarif etmenin zorluklarına işaret ederek, "Hazreti Mevlana'ya 'Aşk nedir?' diye sorduklarında, 'Ben ol da bil' cevabını verir. Aşk böyle bir şey. Aşk, sarmaşık anlamına gelen 'ışk' kelimesinden gelir. Kainatın yaratılışının gayesi aşktır. Cenabı Hak, kainatı aşkla yaratmıştır. Aşkı sadece kadınla erkek arasında yaşanan bir duygu olarak görmemeliyiz. Börtü böceğe de aşık olunabilir. Yani işin kökeni aşık olmak, aşkla hareket etmektir." değerlendirmesinde bulundu.