Kalandar Soğuğu, Hamburg'dan ödülle döndü

Mustafa Kara'nın filmi, Hamburg Film Festivali'nin Kaleideskop bölümünde "En İyi Film" ödülünü kazandı.
Kalandar Soğuğu, Hamburg'dan ödülle döndü

Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği "Kalandar Soğuğu" filmi, Hamburg Film Festivali'nden de ödülle döndü.

Uluslararası ve ulusal festivallerde çok sayıda ödül kazanan film, festivalin Kaleideskop bölümünde "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

Festival jürisi, Kalandar Soğuğu'na ilişkin görüşlerini, "Kalandar Soğuğu, sessiz ve ihtiyatlı şekilde ilerleyen, büyük görselliğini kendi eşsiz yavaşlığıyla gösteren, iki saati geçen bir sürede jüride sonsuza dek hiç bitmeyecek bir etki bırakan muhteşem bir eser." şeklinde açıkladı.

"Kırsalda anlattığımız yalnızlığın, asıl modern insanın aynası olduğunu daha iyi anlıyoruz"

Mustafa Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödülün onur verici olduğunu dile getirerek, "İnsanın bu kadim yazgısına dair anlatmaya çalıştığımız öyküsünün, her ülkede izleyenler tarafından takdiri mutlu ediyor. İnsanın yalnızlığının, anlaşılmak istemesinin ve bu yalnızlığın dönem, mekan, ülke tanımaksızın insanı sarıp sarmaladığının da bir göstergesi. Doğada, kırsaldaki insan üzerinden anlattığımız bu yalnızlığın, asıl modern insanın aynası olduğunu böylece daha da iyi anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Oscar'da Türkiye'nin adayı

Amerika'da yapılacak 89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda, Türkiye'nin adayı olarak da seçilen filmin yapımcılığını Nermin Aytekin üstlendi.

Mustafa Kara'nın Bilal Sert ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı film, insan-doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi ele alıyor.

TRT'nin ortak yapımcısı olduğu, dünya prömiyerini Tokyo'da gerçekleştiren ve katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül alan filmde, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet rol aldı.