Kalkınma Bakanı Elvan Senegal'de

Senegal Cumhurbaşkanı Sall, Elvan'ı kabul etti
Kalkınma Bakanı Elvan Senegal'de

DAKAR (AA) - Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, resmi ziyaret için bu ülkede bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı makamındaki kabul basına kapalı gerçekleşti.

Bu arada Bakan Elvan, Yükselen Senegal Planından Sorumlu Bakan Cheikh Kante ile de bir araya geldi.

Bakanlık binasındaki görüşmede konuşan Elvan, Senegal'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Senegal'de enerji, tarım, altyapı, sağlık ve madencilik gibi birçok alanda önemli işbirlikleri yapılabileceğini ifade eden Elvan, bunun yanı sıra Senegal'in kalkınma planı hususunda tarafların birlikte çalışabileceklerini söyledi.

Elvan, Türk firmalarının Senegal'deki yatırımlarını yeterli görmediğini belirterek, "Türkiye'deki çok sayıda firmanın Senegalli firmalarla bir araya gelip, sanayi başta olmak üzere, birçok alanda ortak üretim yapabileceğini düşünüyorum." dedi.

Senegalli Bakan Kante de Türkiye'nin çok uzun zamandan beri kalkınma planları hazırladığının altını çizdi. Türkiye'nin büyüme performansının sanayi, ihracat ve özel sektör tarafından desteklendiğini bildiğini anlatan Kante, bu nedenle Türkiye'de büyümenin tabana yayıldığını kaydetti.

Kante, Türkiye'nin eğitim ve altyapı yatırımlarına da büyük önem verdiğine işaret ederek, "Dolayısıyla Türkiye kalkınma için çok iyi bir model konumunda." diye konuştu.

Kaynak: