Kalkınma Bakanı Elvan'dan MS hastası kadına yardım eli

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile eşi Zeliha Elvan, Mersin'de 8 yıldır MS hastası olan ve 2 yıldır evde yatarak tedavi gören 44 yaşındaki İsmihan Gönül'e sahip çıktı.
Kalkınma Bakanı Elvan'dan MS hastası kadına yardım eli

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile eşi Zeliha Elvan, 8 yıldır multipl skleroz (MS)hastalığı bulunan ve 2 yıldır evde yatarak tedavi gören 44 yaşındaki İsmihan Gönül'e yardım eli uzattı.

Rahatsızlığının ilk dönemlerinde yürüyen, daha sonra tekerlekli sandalye kullanmaya başlayan Gönül, hastalığının son evresinde vücudunun hiçbir yerini oynatamaz hale geldi. Eşinin de hapse girmesiyle bakıma muhtaç kalan Gönül, 2 oğlu ile birlikte eniştesi Ahmet Yeni'nin Mezitli ilçesi Seymenli Mahallesi'ndeki iki odalı evinde 7 kişi ile yaşamaya başladı.

Gönül'ün yaşadığı dramın basında yer alması üzerine Bakan Elvan ile eşi, Ahmet Yeni'yi telefonla aradı. Bakan Elvan, Gönül'ün rahatsızlığı hakkında Yeni'den bilgi aldı.

Kalkınma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yapılan telefon görüşmesinin ardından Elvan'ın talimatları doğrultusunda, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerince kaldığı evden alınan Gönül,tedavisinin daha iyi bir ortamda sağlanması amacıyla bakımevine yerleştirildi.