Kalkınma şöleninde en ağır ve en lezzetli karpuz seçildi

Seydişehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Seydişehir Kalkınma Şöleni  kapsamında  gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor.
Kalkınma şöleninde en ağır ve en lezzetli karpuz seçildi

Seydişehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Seydişehir Kalkınma Şöleni  kapsamında  gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor.

Kalkınma Şölende en lezzetli, en ağır karpuz yarışması düzenlendi.

Son dönemde ürettikleri karpuzların tadı ve ağırlığıyla ismini Türkiye genelinde duyurmaya başlayan Kumluca karpuzları şölene katılanlardan tam not aldı.

Kuğulu Şölen alanında, şölenin dördüncü gününde  en ağır olan ve tadı en iyi olan karpuzlar jüri üyeleri tarafından seçildi.

Jüri Başkanlığını İlçe Tarım Orman Müdürü Yavuz Ünüvar'ın yaptığı yarışmada jüri üyeliklerini Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Gevrekli Mahallesi Muhtarı Yakup Uysal yaptı.

Düzenlenen yarışmaya,  ağırlıkta 24, en lezzetli karpuz kategorisinde 27 çiftçi katıldı. Yarışmada ilk üçe giren üreticilere ödül olarak  karpuz fidesi verildi.

Kendi çocukluk döneminde Bostandere 'de karpuz ve kavunun ünlü olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; aradan geçen zaman içinde Kumluca mahallemiz daha güzelini ve en güzelini üretmeye başladı. Eskiden Diyarbakır denilirdi ama , Seydişehir artık bunun önüne geçti. Yaş sebze üretiminde Kumluca ve Suğla havzası son yıllarda öne çıktı. Bunların pazarlanması , paketlenmesi ve soğuk hava deposunda tutulması noktasında paketleme , soğuk hava deposu ve hal çalışmamız  devam ediyor . Yukarı kırsal mahallelerimizde çilek üretimi devam ediyor. , 700 yıllık leblebimiz zaten herkesce malum" dedi.

Yarışmada, 22 ,5 kilogram ağırlığındaki  karpuzla Ramazan Yeşil  birinci seçildi. Aynı kilogram ağırlığındaki  iki karpuz üreticisinin isimleri atılan yazı tura ile belli oldu. Kura sonucu Mustafa Ekinci ikinci , Ömer Aslan üçüncü  oldu.

En lezzetli karpuz kategorisinde ise Mehmet Şahin birinci, Mustafa Ünvar ikinci, Mustafa Ekinci üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere hediye çeklerini ağırlıkta üçüncüye Gevrekli Muhtarı Yakup Uysal, İkinciye Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, Birinciye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, lezzette dereceye girenlere çekleri Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından verildi.