'Kalp krizi geçirten taciz'e bu kez müebbet istemi

İzmir'de kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 9 yaşındaki kız çocuğuna ölümünden önce cinsel tacizde bulunan zanlı hakkında yeniden kamu davası açıldı.
'Kalp krizi geçirten taciz'e bu kez müebbet istemi

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşamını yitiren 9 yaşındaki kız çocuğuna, vefatından önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yeniden kamu davası açıldı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde "küçüğün cinsel istismarı" suçundan yargılanan tutuksuz sanık Tuncay Ç. hakkında 'mağdurun bitkisel hayata ve ölmesine neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yeniden iddianame hazırlandı.

Otopsi savcısı Okan Kılınç tarafından hazırlanan ve İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulunda incelenerek gelen raporlarda 9 yaşındaki çocuğun ölümünün "doğal ölüm" gibi görünmesine karşın anne Fikriye K'nın beyanlarında kızının cinsel istismar olayı sonrası psikolojisinin bozulduğu, bu olaydan çok etkilenerek psikolojik rahatsızlıklar yaşadığına dair beyanlarının olduğu ayrıca küçük kızın hayatın normal akışı içinde yaşı ve sağlık durumu itibarıyla ölümüne sebebiyet verecek herhangi bir rahatsızlık, hastalık veya bulguya rastlanılmadığı vurgulandı.

Davada tutuksuz yargılanan Tuncay Ç'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

"POSTTRAVMATİK STRES BOZUKLUĞU"

Yaşamını yitiren Y.K'nın annesi Fikriye K. ve babası Tamer K'nin şikayetçi olduğu davada ailenin avukatlığını yapan Ayşe Esra Ünlü Polat, İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında tanık olarak dinlenen Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli psikolog Ü.D'nin, Y.K'ya posttravmatik stres bozukluğu teşhisi koyduğunu söylediğini hatırlattı. 

"DİĞER DAVAYLA BİRLEŞECEK"

Y.K'nın annesi Fikriye K'nın da kızının arkadaşının evine oyun oynamaya gitmesine izin verdiği için pişmanlık duyduğuna dair ifadesinin olduğuna dikkati çeken Polat, şöyle konuştu:

"Bu beyanlar merhumun ölümüne sebep olan kalp krizinin nedeninin cinsel istismar olduğunu doğrulamaktadır. Otopsi savcısı Okan Kılınç da bu kanaatle doğru bir değerlendirme yaparak 'mağdurun bitkisel hayata ve ölmesine neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı ' suçlamasıyla TCK m.103/6 hükmüne dayanarak yeniden kamu davası açtı. Bu son açılan kamu davası İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen diğer dava ile birleşecek. Sanık ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile yargılanacak. Umarım bu noktada hakkaniyeti bir karar verecektir."

ADLİ TIP RAPORU SONRASI TAHLİYE

Bornova ilçesinde 21 Kasım 2016'da evinde fenalaşan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Y.K, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Arkadaşının dedesi Tuncay Ç'nin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K'nın, "duruşmada kendisini taciz eden kişiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.​

Cinsel istismarla suçlanan ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen tutuksuz sanık Tuncay Ç, İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmada tutuklanmıştı. Sanık Tuncay Ç, üçüncü celsede, "küçük kızın kalp krizinden öldüğü, ölümün olayla bağlantısının saptanamadığı" şeklindeki adli tıp raporu doğrultusuna tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.