Kamboçya'daki FETÖ okullarının kapatılma talebi yinelendi

Türkiye'nin Kamboçya Büyükelçisi Tuğ, ülke yöneticilerine, Kamboçya'daki FETÖ okullarının kapatılması talebini yineledi.
Kamboçya'daki FETÖ okullarının kapatılma talebi yinelendi

Türkiye'nin Kamboçya Büyükelçisi İlhan Tuğ, hükümet yetkililerine, Kamboçya'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olan okulların kapatılması talebini yeniden iletti.

Tuğ, AA muhabirine, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'nün Kamboçya'da çok sayıda okul ve şirket işlettiğini, bunların arasında Zaman okulları da bulunduğunu söyledi.

Devlet Okullarında Özel İlgi Lobiciliğine Karşı Vatandaşlar (CASILIPS) sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan listede de Gülen okulları olarak tanıtılan Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'teki Zaman Üniversitesi, Zaman İlkokulu ve Uluslararası Zaman Koleji'nin yer aldığını ifade eden Tuğ, pazartesi günü Kamboçya Dışişleri Bakanı Prak Sokhon ile yaptığı görüşmede, okulların kapatılması yönündeki taleplerini ilettiğini belirtti.

Darbe girişiminden sonra yoğun bir şekilde diplomatik girişimde bulunduğunu anlatan Tuğ, Türkiye ile ikili ilişkilerini geliştirmek isteyen Kamboçya hükümetinin bu talebi değerlendireceğini umduğunu kaydetti.

Tuğ, söz konusu okul yöneticilerinin, "FETÖ bağımız yok" iddialarına yönelik ise "Tabii kendilerini temize çıkarmak isteyecekler ama hepsi 'hizmet' kisvesi altında çalışıyor." dedi.