Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığından "Andımız" açıklaması

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Remzi Özmen:- "MEB'in 2009'daki görüşlerine uygun davranmasını, itirazından vazgeçerek okullarda Öğrenci Andı'nın yeniden okutulması için gerekli düzenlemeyi yapmasını istemekteyiz"
Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığından "Andımız" açıklaması

İSTANBUL (AA) - Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Remzi Özmen, "MEB'in 2009'daki görüşlerine uygun davranmasını, itirazından vazgeçerek okullarda Öğrenci Andı'nın yeniden okutulması için gerekli düzenlemeyi yapmasını istemekteyiz." dedi.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesi üzerine, andın okullarda yeniden okutulması talebiyle basın açıklaması yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup, üzerinde Öğrenci Andı'nın yazılı olduğu büyük bir pankart açarak, "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Remzi Özmen, yaptığı basın açıklamasında, Türk Eğitim-Sen olarak açtıkları davalarla Öğrenci Andı'nın kaldırılmasını Danıştay nezdinde yargıya taşıdıklarını hatırlattı.

2002 yılından beri Öğrenci Andı'nın kaldırılması için pek çok davada Danıştay'ın andın kaldırılmaması yönünde görüş bildirdiğini aktaran Özmen, şunları kaydetti:

"Bu süreçte özellikle 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Öğrenci andı ile ilgili yaptığı savunma hepimizin görüşlerine tercüman olmaktadır. MEB'in 2009 yılındaki bu savunmasını hiçe sayarak, Danıştay'ın kararına itiraz etmesi bizleri üzmüştür. Devlette devamlığının bir gereği olarak MEB'in 2009'daki görüşlerine uygun davranmasını, itirazından vazgeçerek okullarda Öğrenci Andı'nın yeniden okutulması için gerekli düzenlemeyi yapmasını istemekteyiz."

Anayasanın 66. maddesinde yer alan "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" ifadesini aktaran Özmen, Öğrenci Andı'nda bölünmez vatana, tek millete, bayrağa ve devlete bağlılığın yer aldığını ifade etti.

Açıklamanın ardından grup, Öğrenci Andı'nı okudu.


Kaynak: