Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bakanlık ilan yayınladı: Personel alımı yapılacak

Devlet memuru olmak için kamu iş ilanlarını yakından takip eden vatandaşları sevindirecek haber İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık personel alımı için ilan yayınladı.
Kamuda çalışmak isteyenler dikkat! Bakanlık ilan yayınladı: Personel alımı yapılacak

İçişleri Bakanlığı, taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alımı için başvuruları 29 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında alacak.

İş arayanlar özellikle İŞKUR üzerinden kamu kurumlarının personel alımlarını daha da yakından takip ediyor. İçişleri Bakanlığı bu kapsamda yeni bir personel alım duyurusu yayımladı. İl Planlama Uzman Yardımcısı alımı için başvuruların 29 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında alınacağı belirtildi. Başvurusu onaylanan adaylara da sözlü sınav yapılacağı belirtildi.

75 İL PLANLAMA UZMAN YARDIMCISI ALINACAK

Bakanlık, İŞKUR üzerinden yayımladığı ilana ilişkin yaptığı açıklamasında, “İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından boş bulunan 75 adet İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosuna Ek-1 sayılı tabloya uygun olarak personel istihdam edilmek üzere 29 Şubat- 08 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’da giriş (sözlü) sınavı yapılacaktır” ifadesini kullanarak şu tabloyu yayımladı:

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Toplamda 75 il için yapılacak olan personel alımında başvuru şartları da belli oldu. Adayların genel olarak taşıması gereken şartlar şu şekilde:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesindeki şartları taşımak

Bakanlığın belirttiği bölümlerden mezun olmak

35 yaşını doldurmamış olmak

2022 – 2023 yılları arasında yapılan KPSS sınavında belirtilen asgari puanı almış olmak

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı ifade edildi.

İlginizi çekebilecek diğer personel alım haberleri:

29 Ocak – 2 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak olan başvurular için adaylara yapılan açıklamada şahsen ya da posta yolu ile yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğinin de altı çizildi. Maaşların ise ortalama olarak 23.700 ile 32.500 TL arasında değişkenlik gösterebileceği belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :