Kan bağışına ramazan mesaisi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, "Ramazanda her yıl kan bağışı oranlarında düşüş yaşıyoruz. Önlem olarak kan bağışı alım saatlerinde düzenlemeye gittik. İftar sonrası da kan bağışı alacağız." dedi.
Kan bağışına ramazan mesaisi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ramazan ayında kan bağışı oranlarında düşüş yaşandığını belirterek, "Önlem olarak kan bağışı alım saatlerinde düzenlemeye gittik. İftar sonrası da kan bağışı alacağız." dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yardımseven Olmak" sloganıyla başlattıkları kampanya ile farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Her yıl ihtiyaç sahibi yüz binlerce kişiye ramazan yardımında bulunan Türk Kızılayı'nın, bu yıl da ramazan bereketini paylaşmak için hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade eden Kınık, şöyle konuştu:

"Türkiye'ye yayılmış 700'e yakın Türk Kızılayı şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçları ramazan ayında da giderilmeye devam edecek. Bağışlarıyla ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Kızılay’ın birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçim yapabilecek."

Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmayı ramazanda da sürdüreceklerinin altını çizen Kınık, "Gıda kolisi bağışlamak, zekatını ve adağını Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, aşevlerimizi destekleyerek, fakir fukaranın sofrasına ramazan bereketini taşımak isteyen vatandaşlarımıza aracılık edeceğiz. Yurt dışı yardımlarına da ağırlık verilecek. Özellikle kuraklık nedeniyle açlık çeken coğrafyalara ulaşılacağız." ifadelerini kullandı..

Kan bağışına ramazan mesaisi

Yılın 11 ayında kan bağışında genel olarak sıkıntı çekilmediğini ancak ramazan ayında düşüş yaşandığını aktaran Kınık, öte yandan her yıl vatandaşların bilincinin artması sonucu bağış sayısında gözle görülür artışın olduğunu vurguladı.

Ramazan dönemine ilişkin hazırlıklardan birinin de bağışlarda görülen düşüşe ilişkin olduğunu bildiren Kınık, şunları kaydetti:

"Ramazanda her yıl kan bağışı oranlarında düşüş yaşıyoruz. Önlem olarak kan bağışı alım saatlerinde düzenlemeye gittik. İftar sonrası da kan bağışı alacağız. Ayrıca bir kampanya başlattık. 'Yardımseven Olmak' sloganı ile başlattığımız kampanya sayesinde farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Halkımız önceki yıllara oranla daha bilinçli. Her bir bireyi, ramazan ayında da bağışa çağırıyoruz. İftar sonrası, teravih namazı sonrası kurulan kan bağışı noktalarına bekliyoruz."