Kan bağışında her gün 4 mobil ekip çalışıyor

Manisa Kızılay Kan Merkezi ekipleri her gün 4 mobil ekiple kan bağışlarını topluyor.
Kan bağışında her gün 4 mobil ekip çalışıyor

Manisa Kızılay Kan Merkezi ekipleri her gün 4 mobil ekiple kan bağışlarını topluyor. 2015 yılında toplanan 61 bin ünite kan ile en çok kan bağışının toplandığı illerin başında gelen Manisa'da hedef kan bağışı konusunda vatandaşları daha da fazla bilinçlendirmek.

Türkiye'nin en çok kan bağışı toplayan merkezlerinden biri olan Manisa Kızılay Kan Merkezi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kan Merkezi'nin yaptığı çalışmalarla bilinçlenmeye başlayan vatandaşlar da kan bağışı konusunda yardımcı oluyor. 2015 yılında 61 bin üniteden fazla kan toplayan Kızılay, bunların 20 bin ünitesini Manisa Merkez'de, 16 bin ünitesi Turgutlu ve Akhisar'dan geri kalanı ise diğer ilçelerden elde etti.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktoru Levent Mercan, "Nüfus bakımından Manisa Merkez, Turgutlu, Akhisar, Salihli bizler için her zaman önemli kan bağış toplama noktalarımızdır. Vatandaşlarımız bu konuda gerçekten çok duyarlı. Son günlerde Soma ilçemizde bir hamle yapmaya başladı. Soma'da sendika ve maden işçileriyle ortak çalışma konusunda planlarımız var" dedi.

Her gün 4 mobil ekibinin dışarıda olduğunu ifade eden Mercan, "Otobüsümüz, kamyonumuz var. Mobil ekiplerimiz her gün farklı ilçelere gidiyor. Manisa Merkez'de hemen her gün kan topluyoruz. Genel anlamda Manisa, Türkiye'de nüfus bakımından en fazla kan toplanan illerin başında geliyor. Sadece Manisa, 6 bölgeden daha fazla kan bağışı topluyor. Bu Manisa için gurur verici bir durumdur" diye konuştu.

Yaşanan olayların ardından Manisalıların vatanına, milletine ne kadar düşük olduğunu gördüklerini kaydeden Mercan, "İnsanlar kan bağışı için akın akın geliyorlar. Bu ülkenin zor duruma düştüğü zaman neler yapabileceğini çok iyi gösterdi halkımız. Allah razı olsun bu milletten, Allah razı olsun bu devletten. Toplumumuz birlik ve beraberlik ruhunu biz Kızılay nezdinde çok iyi gösterdi. Böyle devam ettiği sürece hiç kimse bu milletin sırtını yere getiremez" dedi.

Kan bağışında her gün 4 mobil ekip çalışıyor

Kan bağışında her gün 4 mobil ekip çalışıyor

Kan bağışında her gün 4 mobil ekip çalışıyor

Kaynak: