Kanada Diyanet Vakfı’ndan kundaklanan camiye yardım

Kanada Diyanet Vakfı, geçtiğimiz günlerde kundaklanan Hamilton İbrahim Camisi’ne yardımda bulundu.
Kanada Diyanet Vakfı’ndan kundaklanan camiye yardım

Kanada Diyanet Vakfı, geçtiğimiz günlerde kundaklanan Hamilton İbrahim Camisi’ne yardımda bulundu.

Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ile Hamilton’a gelen Kanada Diyanet Vakfı Başkanı ve Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Mahmut Demir, İbrahim Camisi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Haşimi’ye, vakfın yardım çeki ile Kuran-ı Kerim ve Diyanet Yayınları’ndan bir set verdi.

Cami yöneticilerinden kundaklama ile ilgili bilgi alan Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Kanada’nın İslamofobi’nin en az yaşandığı ülkelerden biri olmasına rağmen, bu tür olayların meydana geldiğini söyledi. Yardım çekini Kanada Diyanet Vakfı Başkanı ve Toronto Din Hizmetleri Ataşesi Mahmut Demir ile takdim eden Başkonsolos Şen, ‘’saldırıyı duyunca çok üzüldük. Kanada Türk toplumu adına, Afgan kardeşlerimizin uzun yıllar süren maddi ve manevi gayretleri ile kurdukları bu camiye yapılan saldırıyı kınıyoruz. Üzüntümüzü, saldırganın yakalanmış olması hafifletiyor’’ dedi.

Afgan usulü ikram

İbrahim Camisi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Haşimi de saldırının kendilerini üzdüğünü söyledi. Haşimi, ‘’Türkiye ile Afgan halkı arasında tarihten gelen samimi ve sıcak bir kardeşlik bağı vardır. Bugün, bu hayırlı ziyaretiniz de bunun en güzel misalidir’’ dedi. İbrahim Camisi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Haşimi ve cami yöneticileri, Başkonsolos Erdeniz Şen ve Din Hizmetleri Ataşesi Mahmut Demir’e, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri ve çay ikram ettiler.

"FETÖ’ye itibar etmeyin"

Öte yandan Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, cami yöneticilerine FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da bilgi verdi. Hamilton ve Kanada'nın diğer kentlerinde yaşayan Afgan toplumunu, Kanada’daki FETÖ yanlısı ve bağlantılı kurum ve kuruluşlar konusunda uyaran Başkonsolos Şen, "Bu kişilere itibar etmeyin. Bu terörist grubun, içinize sızmasına izin vermeyin’’ tavsiyesinde bulundu.

Kanada’nın Hamilton kentinde şehir merkezindeki İbrahim Camisi, 14 Eylül gecesi kundaklanmış, yangın çevre sakinlerince büyümeden söndürülmüştü. Olaya müdahale eden Hamilton Polisi, kundakçıyı da mahalle sakinlerinin yardımı ile aynı gece yakalamıştı.