Kanada'da Türk kültürü tanıtımı

Ontario eyaleti parlamentosunda düzenlenen resepsiyonda Türk kültürü tanıtıldı, Türk toplum üyeleri de milletvekilleriyle bir araya geldi
Kanada'da Türk kültürü tanıtımı

Kanada’nın en büyük eyaleti Ontario'nun parlamentosunda Türk Günü düzenlendi.

Türkiye’nin Toronto Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen resepsiyona Ontario İnnovasyon Bakanı Rıza Muridi ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Muridi, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada katılımcıları Türkçe selamladı ve güney Azerbaycanlı olduğunu söyledi.

Türkiye ve Türk kültürünü tanıdığını, Türkiye’ye defalarca gittiğini ifade eden Muridi, milletvekillerine seslenerek, ‘’Siz hala gitmediniz mi? Mutlaka gitmelisiniz." dedi.

Türkiye denilince akla İstanbul’un geldiğini belirten Muridi, "OysaKonya, Kapadokya ve daha çok sayıda görülesi yer var. Ayrıca Türk insanının misafirperverliğini bizzat yaşamalısınız." diye konuştu.

Liberal Parti'nin Kingston Milletvekili Sophie Kiwala, 1990'da bir Türkle evlendikten sonra bir süre Türkiye’de yaşadığı anlattı. Türkiye’deki ilk bayram tecrübesini unutamayacağını dile getiren Kiwala, "Şimdi burada gördüğüm posterlerde hatıralarım canlandı." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, AA muhabirine, Kanada’da her biri birer başarı hikayesine sahip Türklerden oluşan bir toplum bulunduğunu kaydederek, ‘’Amacımız, insanımızla milletvekillerini bir araya getirmek ve daha başarılı bir toplumun oluşturulmasına katkı sağlamaktır. Bu tür etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Türk mutfağından yiyeceklerin ikram edildiği resepsiyonda Türk çayı ve Türk kahvesi ikram edildi.

Toronto Cerrahi Dergahı'nın sema gösterisi yaptığı resepsiyonda tasavvuf musikisinden eserler icra edildi. Ebru sanatçısı Hatice Özcan ve kızı Hacer Özcan, ebru sanatını tanıttıkları çalışmalarıyla katılımcıların ilgi odağı oldu.