'Kanada'nın empati yapması gerekiyor'

MHP İstanbul Milletvekili Yönter, "Öncelikle Kanada'nın bu konuda empati yapması gerekiyor. 15 Temmuz'da yaşananların aynısı Kanada'da olsaydı, Kanada hükümeti, sivil toplum kuruluşları ve medyası nasıl bir tavır alırdı?" dedi.
'Kanada'nın empati yapması gerekiyor'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında yaşananları Batı kamuoyuna anlatmak üzere Kanada'da bulunan TBMM heyetinde yer alan MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrası Türk siyasetinde ortaya çıkan birlik ve beraberliği, "Konu Türkiye'dir, konu geleceğimizdir." diye yorumladı.

Temaslarında siyasetçi, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle bir araya gelip 15 Temmuz'da yaşananları tüm açıklığıyla ve her yönüyle izah etmeye çalıştıklarını belirten Yönter, Türkiye'nin, FETÖ'nün başlangıcı, resmi ve sivil kurum ve kuruluşlarda yapılanmasını Batı ülkelerine anlatması ve yaşadıklarını paylaşması gerektiğini vurguladı.

"Kanada bunun anlamamakta ısrar ederse sabırla mücadelemizi sürdürmek durumundayız"

Kanada'da Türkiye'ye karşı bir ön yargı olduğunu dile getiren Yönter, "Türkiye'nin hak ve çıkarlarını savunmak zorundayız. Türkiye bir hukuk devleti ve egemen bir devlet. Kanada bunun anlamamakta ısrar ederse, bundan yılmamak ve sabırla mücadelemizi sürdürmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Yönter, terör saldırısıyla karşı karşıya kalan Türkiye'nin, 15 Temmuz'la ilgili haklı bir noktada, meşru bir çizgide bulunduğunu anlattı.

Kanada'da 2014 yılındaki terör saldırısı sonrası iktidar ve muhalefet nasıl bir ve beraber olmuşsa şimdi Türkiye'de de aynı durumun yaşandığını bildiren Yönter, şunları kaydetti:

"Öncelikle Kanada'nın bu konuda empati yapması gerekiyor. 15 Temmuz'da yaşananların aynısı Kanada'da olsaydı, Kanada hükümeti, sivil toplum kuruluşları ve medyası nasıl bir tavır alırdı? Kanada'da aşılması ve çözülmesi gereken çok pürüz olduğu düşüncesindeyim. Bugüne kadar Türkiye'nin yeteri kadar anlatılamadığını, anlatılsa bile gerekli yerlere kadar ulaşamadığını görüyorum. Fetullahçı Terör Örgütü boş durmuyor, Türkiye'yi karalama kampanyasını devam ettiriyor. Biz de birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak mücadelemizi sürdürmek zorundayız."