Bekir Dolu

Bekir Dolu

KANAL D’NİN SUÇU NE (İDİ)

KANAL D’NİN SUÇU NE (İDİ)

 

Türk toplumunun aile yapısını hiçe saydığı gerekçesiyle muhafazakar çevrelerden çok büyük tepki alan “Fatmagül’ün Suçu Ne” isimli tv dizisi Kanal7’de tekrar izleyiciyle buluşacakmış.

Kanal D’de yayınlandığı dönemde kıyasıya eleştirilen “Fatmagül’ün Suçu Ne” isimli dizinin, Kanal7 tarafından tekrar ekranlara taşınması, Türkiye’de Müslümanların giderek sekülerleştiği görüşünü güçlendiren bir gelişme olarak algılandı.

Diğer bir yandan ise Kanal7’nin artık muhafazakâr bir tv kanalı olmadığını ve ayrıca da reyting denen illetin nelere kadir olduğunu gösterdi.

Merak edilen soru şu: Yeşilçam filmlerindeki öpüşme, alkol tüketimi ve yatak odası sahnelerini sansürleyerek yayınlayan Kanal7’nin bu diziyi nasıl yayınlayacağı?

Her ne kadar son zamanlarda iyiden iyiye cıvıtmış olsalar da bu denli ileri bir adım beklemiyorduk. Mezkûr dizinin Kanal7’de yayınlanacağını duyunca bir dost tarafından sırtından hançerlenme duygusunu tatmış olduk.

Yazık oluyor Kanal7’ye. Yazık oluyor bunca yıllık emeğe. Kanal7, 28 Şubat sürecinde gösterdiği samimi ve cesur duruşla var olarak, kitlelere mal olmuş bir kurumdur. Bütün bu izleri bir çırpıda silecek aptalca girişimlerden uzak durulmalıdır.

KANAL7 İhlasla yola çıkan insanların para ve dualarıyla açılmıştır. Böyle giderse aynı insanların beddualarıyla kapanabilir.

Bu kanalın faaliyete geçmesi için yapılan o kadar emeğe, çabaya, duaya, saygısızlık edilmemelidir. Aksine yapılacak eylemler; (Kanal 7 oldu miras 7) algısına yol açar. 

Daha önceleri üzerine titrediğimiz, koruduğumuz bazı hassasiyetlerden feragat mi ediyoruz? Acaba rahatı görünce bir gevşeme mi geldi? Mezheplerimizin kalibresi mi genişledi?

Sahi, biz muhafazakarlar neyi muhafaza ediyorduk?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bekir Dolu Arşivi
SON YAZILAR