Esra Akyol

Esra Akyol

KANAYAN YARA: MESCİD-İ AKSA

KANAYAN YARA: MESCİD-İ AKSA

İsrail’in yıllardır devam eden Mescidi Aksa’yı tamamen ele geçirme planı deşifre olmaya devam ediyor. Müslümanların ilk kıblesi olan, miraca yükselirken peygamberimizin durağı olan o kutsal mekân 1967’den beri Yahudilerden zulüm görüyor.

Bölgede zaman zaman gerilim tırmanıyor. En son İsrail’in Mescidi Aksa’nın kapılarına metal dedektörler yerleştirmesine Müslümanların tepki vermesiyle tansiyon yine yükseldi.

Bir ibadet yerinin kapısına x-ray cihazının konması kabul edilebilir bir durum değil elbette. Hele ki bu ibadethane Mescid-i Aksa gibi kutsal bir mekân ise.

El Halil’deki Hz. İbrahim camiinin önünde de x-ray cihazı var. Bu cami 1994’ten beri İsrail’in işgali altında ve yarısı sinagog olarak kullanılıyor. İsrail Mescidi Aksa’yı da bu camiye benzetmeye çalışıyor. Buna karşı çıkan Müslümanların da gözünün yaşına bakmıyor. Müslümanları öldürmek için bahane göstermeye bile gerek duymayan İsrail’in Müslümanlara acıması beklenemez zaten.

Kudüs’te 300 bin civarında Müslüman var. Bu insanlık dışı uygulamayı kabul etseler bile Cuma namazına koyulan 50 yaş sınırı ile gençler Mescidi Aksa’ya çıkan caddelere bile yaklaştırılmıyor. Bunlar Kudüs’te yaşayan Müslümanlar.

Batı Şeria ve Gazze’deki 4 milyondan fazla Müslümanın bulundukları şehirlerden çıkmalarına bile izin verilmiyor. Yani onlar için Mescidi Aksa’ya gitmek bir hayal.

Dünyada bu kadar zulüm gören Müslümanlar, ahirette de zalimlerin zulüm gördüğüne şahit olacaklar inşallah.

Trump yönetimiyle Amerika’dan eskisinden daha fazla yüz bulan İsrail, inat ile geri adım atmıyor. Ancak Türkiye’den gelen tepkiler de İsrail’i düşündürmüyor değil. Cumhurbaşkanı’nın katıldığı toplantılar da konuyla ilgili verdiği mesajlar önemli. İsrail’in yaptıklarını tüm dünyaya bir kez daha en yetkili ağızdan duyurarak oradaki Müslümanların sesi oldu ve dünya Müslümanlarını da sağduyuya çağırdı. “Onların bize yaptıklarını biz onlara yapmayalım, sinagoglara girmek isteyen Yahudilere engel olmayalım, Müslüman’a bu yakışır” dedi. Türkiye’den yüz bulamayan İsrail amaçlarını yaptığı gizli planlar ile gerçekleştirmeye çalışıyor. 

Müslüman aleminin ilk mescidi olan Mescid-i Aksa sadece Filistinli ve Türk Müslümanlar için değil dünyadaki tüm Müslümanlar için önemli. Diğer Müslüman ülkeler de bu zulme seyirci kalmamalı, elini taşın altına koymalı.

Kudüs’te Mescid-i Aksa’da üç gencin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi ile patlak veren olaylardan sonra ülkemizde de birçok ilde protesto gösterileri yapıldı. Sivil toplum tabi ki önemli ama Türkiye siyasiler düzeyinde daha ciddi tepkiler vermeli.

Filistinli bir inşaat mühendisi Türkiye’den bir gazeteye verdiği röportajda “ tek umudumuz Türkiye” diyor.” Türkiye’den daha fazla destek bekliyoruz “diyor.

Yani gelişen ve güçlenen Türkiye, Orta Doğu’nun umudu olmaya devam ediyor.

Fanatik Yahudileri Mescid-i Aksa’ya alarak provokasyonyapan Siyonist İsrail, çıkardığı her karışıklıkta Müslümanların tepkisini ölçüyor. Acaba Müslümanlar hala Mescid-i Aksa’ya aynı önemi veriyor mu diye. Her fırsatta bu kutsal mekânı bölüp yarısını Sinagog yapmak için uğraşıyorlar ama çabaları boşuna. Müslümanların Mescid-i Aksa’yı böldürmeye hiç niyeti yok.  Özellikle Filistin Müslümanları bunun için kanının son damlasına kadar savaşmaya hazır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Akyol Arşivi
SON YAZILAR