'Kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanındayız'

Terörle mücadelede görev yapan köy korucuları, terör örgütleri PKK, DAEŞ ve FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla yürütülmesi konusunda devlete tam destek veriyor.
'Kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanındayız'

Başbakan Binali Yıldırım ile Diyarbakır'ı ziyaretinde bir araya geldiklerini ifade eden Siirtli korucular, sadece köylerinde değil, ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden terör unsurlarına karşı her yerde görev yapmaya hazır olduklarını belirtiyor.

Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı ve köy korucusu Kazım Ensarioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin terör örgütü PKK ile mücadelede gösterdiği kararlılıktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Geri adım atmayacağımızı herkes bilsin"

Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza güveniyoruz. Devletimizin yanındayız ve kanımızın son damlasına kadar devletimizin yanındayız." diyen Ensarioğlu, korucuların devletin yanında yer alan silahlı bir kuvvet olduğunu dile getirdi.

Ensarioğlu, Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin Türkiye'yi içten yıkmaya çalıştığına işaret ederek, "Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sonsuza kadar onun arkasındayız, emrindeyiz. Ne gerekirse de yapacağız. Canımız pahasına da olsa kesinlikle geri atmayacağımızı herkes bilsin." diye konuştu.

"Askere gelen kurşun bize gelsin"

Terör örgütü PKK'nın çoğu genci kandırarak dağa çıkardığını, bu gençlerin bir kurşuna kurban gittiğini kaydeden Ensarioğlu, "Askere gelen kurşun bize gelsin, onlara gelmesin' diyoruz. Kendimizi onlar için feda ederiz." şeklinde konuştu.

"Bu mücadelede bin 700'e yakın şehit verdik"

Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, korucuların 30 yılı aşkın süredir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terörle mücadele ettiğini belirterek, "Korucular bu bölgenin teminatıdır. Bu mücadelede bin 700'e yakın şehit verdik, halen de vermeye devam ediyoruz." dedi.

"PKK, Kürtlere karşı oluşturulmuş bir tuzaktır"

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantılarının, "Biz Kürtleri temsil ediyoruz, Kürtlerin hakkını savunuyoruz." şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığına dikkati çeken Şehitoğlu, şunları söyledi:

"Kürtlerin hakkını savunuyorsan neden Kürtleri öldürüyor, yolunu kesiyor, arabasını, evini yakıyorsun. Kürtleri neden evinden, yolundan, barkından ediyorsun. PKK terör örgütü sadece ve sadece Kürt milletine karşı oluşturulmuş bir tuzaktır, başka hiçbir şey değildir. Vatansever Kürtler devletini, vatanını sever. PKK ve siyasi uzantıları hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olamaz. Biz Kürt halkı olarak onları temsilci olarak kabul etmiyoruz."

Kesmetaş köyündeki korucubaşı Fatih Özcan da sadece kendi bölgelerinde değil, ülkenin bütünlüğünü tehdit eden her yerde terör örgütleriyle mücadele etmek istediklerini kaydetti.