Kanla yazılan destan, kalemle ölümsüzleşti

TİMAV tarafından düzenlenen altıncı geleneksel hikâye yarışması ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kanla yazılan destan, kalemle ölümsüzleşti

Yarışmada birinciliği kazanan Konya Mümine Hatun Kız AİHL öğrencisi Mürüvvet Özpehlivan ödülünü Konya milletvekili Leyla Şahin Usta’nın elinden aldı.

Türkiye geneli İmam Hatip Liseleri arasında 15 Temmuz temalı 6 geleneksel hikâye yarışmasının ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Programda İHL öğrencilerine 5’i mansiyon olmak üzere 8 ayrı ödül verildi.  Mansiyon ödülüne layık görülen öğrencilere ipad air 2, üçüncü olan hikâyeye iki tam altın, ikinci olan hikâyeye 4 tam altın, birinciliği kazanan hikâyeye ise 6 tam atın ödül verildi. Yarışmada birinciliği Konya Mümine Hatun Kız AİHL öğrencisi Mürüvvet Özpehlivan, ikinciliği Samsun-Emine Ahmet Yeni Kız AİHL öğrencisi Edanur Batum, üçüncülüğü Trabzon Kız AİHL öğrencisi Bilge Sena Bulut kazandı. Ödül töreni mansiyon ödülleri ve Konya merkez ve ilçelerde bulunan 58 İHL okul birincileri hediyelerinin takdimi ile sona erdi.

img_8248.jpg

“İMAM HATİPLER GELECEĞİMİZDİR”

Programın açılış konuşmasını yapan TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, TİMAV olarak 6 yıldır hikâye yarışmalarını devam ettirdiklerini ifade ederek, “Bugün geleneksel hale getirdiğimiz hikâye yarışmalarının altıncısının ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Son dört yıldır da Selçuklu Belediyemiz ile iş birliği yapmaktayız. Kıymetli desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a şükranlarımızı sunuyoruz. Hikâye yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Hikâyeleri okuduğunuzda İmam Hatiplerin aşkını, cesaretini, muhabbetini, milli iradeye sahip çıkışını göreceksiniz. İnsanların ortak iyiliği için İmam Hatiplere ne kadar ihtiyaç duyulduğunu bu hikâyelerde bir kez daha hissedeceksiniz. Bu hikâyeler bir kez daha aklını, iradesini, gönlünü, dinini, diyanetini, her şeyini bir müptezele ihale edenlerin karşısında İmam Hatip neslinin nasıl durduğunu da ayrı ayrı göstermiştir.” dedi.

“İMAM HATİPLER HAS BAHÇEDİR”

İmam Hatip neslinin bir siyasi hareketin asla arka bahçesi olamayacağının altını çizen Öksüz, “İmam Hatiplere karşı özellikle son dönemde de birçok tezviratı yaşıyoruz. Neymiş efendim İmam Hatipler belli siyasi görüşlerin arka bahçesiymiş. Bilmiyorlar ki İmam Hatipler asla arka bahçe olamaz. İmam Hatipler bu milletin, ümmetin ve insanlığın has bahçesidir. İmam Hatiplere karşı bu kadar karalamalar yapılırken öğrencilerimize ve velilere çok büyük görevler düşüyor.” diye konuştu.  İmam Hatip neslinden dün olduğu gibi bugün daha da çok ümitliyiz ifadelerini kullanan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “İnşallah yeni İmam Hatip nesli dün olduğu gibi yarınlarda da ülke yönetiminde söz sahibi olacaktır.” diye konuştu. 

img_8368.jpg

“İMAM HATİPLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

TİMAV ile birlikte çok önemli bir proje yürüttüklerini aktaran Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak STK’larımızla birçok proje yürütüyoruz. Bugün yaklaşık 40 proje belediyemizce desteklenmektedir. Bunlardan biri de artık geleneksel hale gelen hikâye yarışmalarıdır. STK’lar Konya’nın övünç kaynağıdır. Konya’da Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte işler yapan STK’lar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de TİMAV. Birlikte çok güzel işler yürütüyoruz. Bu yılki hikâye yarışmasının konusu 15 Temmuz olarak belirlenmiş. Bunun için de ayrıca teşekkür etmemiz gerekiyor. İhanet şebekesinin ülkemize yaşattıklarını unutmayacağız. Unutmaya da niyetimiz yok. Bu işin İmam Hatipliler tarafından yapılmasının bir önemi daha var. 15 Temmuz din eğitimini kimsenin tekeline, himayesine bırakmanın doğru olmadığının da bir göstergesidir.  İmam Hatipler bu manada geleceğimizin teminatıdır. İnşallah sayıları, nitelikleri artarak devam eder.” ifadelerini kullandı.  

“İMAM HATİPLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Bir İmam Hatip mezunu olarak İmam Hatip nesli ile gurur duyduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Altıncısı gerçekleştirilen hikâye yarışmaları münasebetiyle TİMAV’ı tebrik ediyorum. Ödül kazansın kazanmasın katım gösteren tüm genç arkadaşlarımızı da kutluyorum. Ben bir İmam Hatip mezunuyum. Bugün de benim mezun olduğum okuldan mansiyon ödülü alan bir arkadaşımız var. Herkesin bir hikâyesi vardır. Benimkisi ise biraz karışık ve uzun. İmam Hatip Lisesini birincilikle bitirerek Tıp Fakültesi’ni kazandım. Üniversite eğitimimi devam ettirirken başörtüsü yasağı sebebiyle okuldan atıldım. Tüm zorluklara rağmen başörtülü biri olarak okulumu bitirdim, hekim olarak hizmet ettim ve karşınızda bir milletvekili olarak bulunuyorum. Bu noktada yaşadığım zorluklara karşı ayaklarımın sabit durabilmesi ve önümdeki engellere karşı dik durabilmemdeki en büyük etken İmam Hatip mezunu olmamdı.” dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR İMAM HATİPLİ BİR LİDERİMİZ VAR”

15 Temmuz hain darbe girişimin bertaraf edilmesinde İmam Hatiplilerin çok büyük rol oynadığını bunların en önemlisinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da sözlerine ekleyen Usta, “15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunanların en sevmediği insanlar İmam Hatiplilerdi. Çünkü ne biz onlarla ne de onlar bizle uyuşamadı. İmam Hatiplilerin kapatıldığı 28 Şubat sürecinde bu hainler çok memnun oldular. Ama hiçbir şey planladıkları gibi olmadı. Çünkü o gece hainlerin karşında dimdik ayakta duran bir İmam Hatipli sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. Türkiye’yi Türkiye yapan, bizi bir Suriye olmaktan kurtaran 15 Temmuz gecesi başımızda sayın Cumhurbaşkanımız gibi bir liderimizin olmasıydı.” şeklinde konuştu. 

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ