Kanser hastaları için ödüllü şarkı sözü yarışması

Kanser hastaları için ödüllü şarkı sözü yarışması

 Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği tarafından, kanser hastaları ile kemik ve ilik nakli olan çocuklar için "Do-Re-Mi ile Hayata Tutunmak" konulu şarkı sözü yarışması düzenlendi.

Lösemi ve diğer kanser türleriyle mücadele eden, kan ve ilik nakli olan çocuklarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla yapılacak yarışmaya, ulusal ve uluslararası alanda herkes başvurabilecek. 

Konuyla ilgili, eğitici, bilgilendirici, açıklayıcı, umut verici, net, anlaşılır, akıcı cümlelerden oluşması istenen şarkı sözlerinin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olması gerekiyor. 

Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye de bin lira para ödülü verilecek yarışmaya, 15 Aralık 2016'ya kadar [email protected] adresinden online başvuru yapılabilecek. 

Derneğin Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır faaliyette bulunduklarını belirtti. 

Şarkı sözü yarışmasını sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıklarını ifade eden Erkurt, şöyle konuştu:

"Kanser, psikolojik temelleri de olan bir hastalık. Fiziksel ve psikolojik olarak yıpranıyorlar. Biz bu yarışmayla biraz olsun hastaları rahatlatmak istiyoruz. Hem hastaların hem yakınlarının içlerini dökebilecekleri, duygu ve düşüncelerini aktarabilecekleri bir yarışma yapalım istedik. Kanser hastaları için bu hastalığa yakalanmış veya yakalanmamış diğer insanlarla iletişim içinde olmak, duygularını, düşüncelerini, acılarını, sevinçlerini paylaşmanın tedavide moral ve motivasyonu sağlama açısından faydası olduğu ve tedavi sürecini iyi yönde etkilediği bilinmektedir." 

Erkurt, yarışmada dereceye layık görülen ilk üç şarkının sözünün besteleneceğini ve Şubat 2017’de yapılacak 2. Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi'nde seslendirileceğini bildirdi.