Kanser hastası öğrencinin evde karne heyecanı

Artvin'de kanser hastası 10 yaşındaki öğrenci, karnesini evinde aldı.
Kanser hastası öğrencinin evde karne heyecanı

Artvin'de 4. sınıf öğrencisi kanser hastası 10 yaşındaki Uğur Cem Altun, karne heyecanını evinde yaşadı.

Yarıyıl tatilinde kanser teşhisi konulan 7 Mart İlkokulu öğrencisi Altun, ailesi ve öğretmenlerinin desteğiyle eğitimini Orta Mahallesi'ndeki evinde sürdürerek 5. sınıfa geçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Okul Müdürü Önder Tekin, sınıf öğretmeni Habip Avcı ve Gülcan Yelkenci, evine gittikleri öğrenciye, karnesini ve çeşitli hediyeler verdi.

Kahveci'den teşekkür belgesini alan Altun, "Sınıf arkadaşlarımdan bir müddet ayrı kaldım. Ancak öğretmenlerim evde ders verdi. En çok matematik dersini seviyorum. İyi bir üniversite kazanıp, ileride askeri pilot olmayı hedefliyorum. Önce sağlığıma kavuşmayı, ardından askeri pilot olmayı çok istiyorum. Öğretmenlerimi ve beni yalnız bırakmayan arkadaşlarımı çok seviyorum." diye konuştu.

Abdulcelil Kahveci ise öğrencilerinin sağlığına kavuşmasının en büyük temennileri olduğunu ifade ederek, "Çeşitli sağlık nedenleriyle okullara erişim imkanı bulamayan çocuklarımıza evde eğitim imkanı sağlıyoruz." dedi.

Anne Fatma Altun ise oğlunun hastalığına rağmen eğitimine devam etmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Oğlunun, devletin evde eğitim hizmeti sayesinde okulundan geri kalmadığını dile getiren Altun, "Hem tedavisini sürdürdük hem de evde okuluna devam etti. Devletimizden Allah razı olsun. Evde eğitim sisteminden yararlanmasaydık oğlum sınıfta kalacaktı." ifadelerini kullandı.