Kansere bıçak vurun!

Uzmanlar, "Kansere bıçak vurulursa hasta bir daha iflah olmaz" cümlesinin yanlış olduğunu dile getirirken, "Bu inanış yüzünden hastalık geç teşhis ediliyor" diyor.
Kansere bıçak vurun!

24. Ulusal Patoloji Kongresi'nde konuşan Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu, patolojinin sadece kanser değil pek çok hastalığın teşhisinde önemli olduğunu söyledi.

Trabzon'da düzenlenen kongrede görüş veren Prof. Dr. Yörükoğlu, patoloji hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Yörükoğlu, vatandaşların patolojiden korkmaması gerektiğini kaydederken, "Patolojiye geldiklerinde korkmamalarını istiyoruz, özellikle bir inanış vardır, hastaya bıçak vurulduğunda hasta bir daha iflah olmaz diye. Oldukça yanlış, çünkü  bu zihniyet nedeniyle kanser geç tanı konduğunda tedavi edilemez hale geliyor, kanser olmadığını da -tekrar vurgulamak istiyorum- söyleyen patolojidir. Aslında bunun dışında birçok hastalığı da söyleyen patolojidir. Bu anlamda bilinçlendirmek için biz geçen seneki basın toplantısından sonra biraz daha ne yapabiliriz diye düşündük ve önümüzde gördüğünüz  broşürleri hazırladık,  bunun aracılığıyla halkı bilinçlendirmek,  patoloji ne yapar  gerçek yüzümüzü göstermek istiyoruz,  bu konuda da desteğinizi talep ediyoruz" şeklinde konuştu.