Kanseri yenmesini sağlayan ilik bağışçısı ile buluştu

Antalya'da yaşayan 17 yaşındaki Merve Çiçek, 4 yıl önce ilik kanserini yenmesini sağlayan kök hücre bağışçısı Alman Camilla Condula ile Berlin'deki buluşmasında minnettarlığını ifade etti.
Kanseri yenmesini sağlayan ilik bağışçısı ile buluştu

Antalya'da yaşayan 17 yaşındaki Merve Çiçek, 4 yıl önce ilik kanserini yenmesini sağlayan kök hücre bağışçısı Alman Camilla Condula ile Berlin'deki buluşmasında minnettarlığını ifade etti.

Medical Park Antalya Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Alman Kemik İliği Bankasının 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Almanya'ya giden Çiçek, bağışçısı Condula ile bir araya geldi.

Condula'ya sarılarak teşekkür eden Çiçek, 8 yıl önce yakalandığı ilik kanserini yenmesini sağlayan kök hücrenin Almanya'dan geldiğini belirterek, "Bağış sayesinde hayata yeniden 'Merhaba' dedim. Hastalıktan kurtulduğum için çok mutluyum. Camilla'ya teşekkür ediyorum. Diğer hastalar için bağışçı sayısının artmasını istiyorum." dedi.

Çiçek, "ailesinden biri" olarak nitelediği Condula'yı Türkiye'ye davet etti.

Camilla Condula ise bir insanın hayatının kurtulmasına aracı olduğu için mutluluğunu ifade ederek, "Merve ile tanışmak beni çok duygulandırdı. Karşımda sağlıklı ve dinç bir kız çocuğu görmek beni hem çok sevindirdi hem de gururlandırdı." diye konuştu.