Kapadokya’da turist sayısı yüzde 44 düştü

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri yılın ilk 8 ayında 1 milyon 57 bin 825 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
Kapadokya’da turist sayısı yüzde 44 düştü

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Kapadokya Bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa Ören Yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 57 bin 825 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Bu yılın Ağustos ayında ise bölgeyi 222 bin 588 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken geçen yılın aynı ayında ise 412 bin 270 turist ziyaret etmişti.

Kapadokya bölgesini 2015 yılının ilk 8 ayında ise 1 milyon 894 bin 084 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken bu yılın aynı döneminde ise 1 milyon 57 bin 825 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Kapadokya bölgesinde turist ziyaretlerinde geçen yıla göre yüzde 44.15 oranında azalma oldu.

Kapadokya’da turist sayısı yüzde 44 düştü

Kaynak: